marți, aprilie 16, 2024

(VİDEO) Ginerele lui Erdogan a amenințat cu un limbaj precum al grupului terorist ISIS: referindu-se la fidelii Mişcării Hizmet el spune: ,,Dacă îi văd undeva, o să sar imediat să-i sugrum.”

Ginerele lui Tayyip Erdogan, Berat Albayrak, care este liderul partidului AKP și ministrul Energiei din Turcia, a participat la o adunare unde au participat studenți turci care sunt trimiși de către Ministerul Educației din Turcia (MEB), pentru studii superioare în afara țării. La adunarea organizată, Berat Albayrak a vorbit studenților, după care a trecut la amenințări folosind un limbaj similar reprezentaţilor al grupului terorist ISIS, amenințănd membrii Mișcării Hizmet.

În fața a camerelor de filmat și a sutelor de studenți, Albayrak a comis de fapt o  infracțiune de incitare la ură. Asta nu face decât să accentueze cu încă un pas operațiunea Vânătoarea de Vrăjitoare  care a început înainte de 15 Iulie. Ginerele Albayrak a amenințat cu sugrumarea membrilor Mișcării Hizmet care se află în țară și în străinătate.

Ginerele lui Erdogan (Berat Albayrak,) a amenințat cu un limbaj precum al grupului terorist ISIS: referindu-se la fidelii Mişcării Hizmet el spune: ,,Dacă îi văd undeva, o să sar imediat să-i sugrum.”

Albayrak a menționat că membrii Mișcării Hizmet, s-au împrăștiat în toate colțurile ale lumii, unde folosesc ,,diaspora network” prin care fac acțiuni împotriva lor (a susţinătorilor Guvernului Erdogan) precizând: ,,Îi vedeți în țările care mergeți. Jur că dacă eram în locul vostru răbdam cu greu. Fugarii, trădătorii…Dar au internalizat acest lucru în așa în fel încăt, trăiesc normal. Trebuie să fii și calm ca să nu îi sugrumi unde îi vezi.”

Amenințări cu un limbaj identic celui utilizat de membrii ISIS!

Berat Albayrak, a participat la ,,Reuniunea de Analizare Regiune-Țară, Relații Internaționale, Științe Politice” pe tema ,,Forța Umană a Turciei cu Viziunea  îndreptată către 2023” organizată de către Învățământului Superior și Direcția Generală a Învățământului Extern.

Albayrak a vorbit și despre Lovitura controlată de stat din 15 Iulie, a aducând  jigniri și amenințări la adresa Mișcării Hizmet:,,Din acest moment, acest grup de trădători, pătează această populație, această religie în toate colțurile ale lumii. Ei își scurg veninul și trădarea în fiecare zi printr-o ,,diasporă network”.

,,Îi vedeți în țările care mergeți. Jur că dacă eram în locul vostru răbdam cu greu. Fugarii, trădătorii…Dar au internalizat în așa în fel încât, trăiesc normal.Trebuie să fii și calm ca să nu îi sugrumi unde îi vezi. Și-au spălat creierii, încât împreună cu capul terorist al acestei grupări, continuă să se păcălească singuri. Ți-ai donat viața pentru ceva, dar deodată ai să vezi că acest grup este anihiliat. Dacă zici că asta este o minciună, trebuie să neg acest lucru.  Te-ai donat pe o cale în care ți-ai trădat țara. Când afli că tot ce faci este gol, un om care are onoare s-ar sinucide. Dar acest lucru la ei nu există. Așa spălare de creiere există la ei.”

BERAT ALBAYRAK se află în centrul afacerilor petroliere derulate de turci împreună cu ISIS.

Din mail-urile descifrate de Wikileaks în 2016, iese la iveală prin documente că Berat Albayark, managerul firma Powertrans este în plină afacere petrolieră cu grupul terorist ISIS.

flyn

GINERELE LUI ERDOGAN, ÎMPLICAT ÎN SCANDALUL PENTRU RĂPIREA LUI GULEN DIN SUA.

Tot Berat Albayrak, împreună cu ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, au fost împlicați într-un scandal care a ieșit la iveală.  Cei doi miniștri turciau conspirat  împreună cu Mike Flynn (fostul consilier de securitate al  președintelui SUA, Donald Trump care, după ce a fost îndepărtat de la Casa Albă, a recunoscut că a primit de la guvernul turc 530.000 de dolari în schimbul unei activități de lobby. Flynn, la cererea lui Erdogan a scris un raport în care Fethullah Gulen este criticat. Acest raport a dus la izbucnirea unor mari controverse. Aceştia  au vorbit depre răpirea lui Fethullah Gulen.

Conform unui articol al ziarului Wall Street Journal (WSJ), între Flynn și cei doi miniștri ai AKP-ului, au fost discuții în legătură cu trimiterea lui F. Gulen în Turcia fără ca să se mai aștepte extrădarea legală a SUA către Turcia.

Conform scandalului descifrat de către fostul șef al CIA, James Woolsey, pe data de 19 Iulie, proprietarul firmei Inovo, Ekim Alptekin, a aranjat o întrevedere  dintre cei doi miniștri turci și Mike Flynn la un hotel din New York. La această întâlnire a participat și Woolsey. La această întâlnire s-a pus pe masă răpirea lui F. Gulen în Turcia,  fără să mai fie nevoie de procesul legal de restituire. Wooley, a precizat că s-a vorbit despre răpirea lui Gulen, de la casa care locuiește în timp de noapte.

Purtătorul de cuvânt al lui Flyyn, ca defiecare dată a negat cele vorbite către WSJ.

Flyyn a mai negat legătura sa cu guvernul AKP, dar după ieșirea  la iveală a dovezlor documentate , a fost destituit din funcție. Prin aceste două cazuri, iese la iveală că, guvernul AKP a plătit peste un milion de dolari, mită, către firmele de loby.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.