sâmbătă, aprilie 9, 2022

(VİDEO) Ginerele lui Erdogan a amenințat cu un limbaj precum al grupului terorist ISIS: referindu-se la fidelii Mişcării Hizmet el spune: ,,Dacă îi văd undeva, o să sar imediat să-i sugrum.”

Ginerele lui Tayyip Erdogan, Berat Albayrak, care este liderul partidului AKP și ministrul Energiei din Turcia, a participat la o adunare unde au participat studenți turci care sunt trimiși de către Ministerul Educației din Turcia (MEB), pentru studii superioare în afara țării. La adunarea organizată, Berat Albayrak a vorbit studenților, după care a trecut la amenințări folosind un limbaj similar reprezentaţilor al grupului terorist ISIS, amenințănd membrii Mișcării Hizmet.

În fața a camerelor de filmat și a sutelor de studenți, Albayrak a comis de fapt o  infracțiune de incitare la ură. Asta nu face decât să accentueze cu încă un pas operațiunea Vânătoarea de Vrăjitoare  care a început înainte de 15 Iulie. Ginerele Albayrak a amenințat cu sugrumarea membrilor Mișcării Hizmet care se află în țară și în străinătate.

Ginerele lui Erdogan (Berat Albayrak,) a amenințat cu un limbaj precum al grupului terorist ISIS: referindu-se la fidelii Mişcării Hizmet el spune: ,,Dacă îi văd undeva, o să sar imediat să-i sugrum.”

Albayrak a menționat că membrii Mișcării Hizmet, s-au împrăștiat în toate colțurile ale lumii, unde folosesc ,,diaspora network” prin care fac acțiuni împotriva lor (a susţinătorilor Guvernului Erdogan) precizând: ,,Îi vedeți în țările care mergeți. Jur că dacă eram în locul vostru răbdam cu greu. Fugarii, trădătorii…Dar au internalizat acest lucru în așa în fel încăt, trăiesc normal. Trebuie să fii și calm ca să nu îi sugrumi unde îi vezi.”

Amenințări cu un limbaj identic celui utilizat de membrii ISIS!

Berat Albayrak, a participat la ,,Reuniunea de Analizare Regiune-Țară, Relații Internaționale, Științe Politice” pe tema ,,Forța Umană a Turciei cu Viziunea  îndreptată către 2023” organizată de către Învățământului Superior și Direcția Generală a Învățământului Extern.

Albayrak a vorbit și despre Lovitura controlată de stat din 15 Iulie, a aducând  jigniri și amenințări la adresa Mișcării Hizmet:,,Din acest moment, acest grup de trădători, pătează această populație, această religie în toate colțurile ale lumii. Ei își scurg veninul și trădarea în fiecare zi printr-o ,,diasporă network”.

,,Îi vedeți în țările care mergeți. Jur că dacă eram în locul vostru răbdam cu greu. Fugarii, trădătorii…Dar au internalizat în așa în fel încât, trăiesc normal.Trebuie să fii și calm ca să nu îi sugrumi unde îi vezi. Și-au spălat creierii, încât împreună cu capul terorist al acestei grupări, continuă să se păcălească singuri. Ți-ai donat viața pentru ceva, dar deodată ai să vezi că acest grup este anihiliat. Dacă zici că asta este o minciună, trebuie să neg acest lucru.  Te-ai donat pe o cale în care ți-ai trădat țara. Când afli că tot ce faci este gol, un om care are onoare s-ar sinucide. Dar acest lucru la ei nu există. Așa spălare de creiere există la ei.”

BERAT ALBAYRAK se află în centrul afacerilor petroliere derulate de turci împreună cu ISIS.

Din mail-urile descifrate de Wikileaks în 2016, iese la iveală prin documente că Berat Albayark, managerul firma Powertrans este în plină afacere petrolieră cu grupul terorist ISIS.

flyn

GINERELE LUI ERDOGAN, ÎMPLICAT ÎN SCANDALUL PENTRU RĂPIREA LUI GULEN DIN SUA.

Tot Berat Albayrak, împreună cu ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, au fost împlicați într-un scandal care a ieșit la iveală.  Cei doi miniștri turciau conspirat  împreună cu Mike Flynn (fostul consilier de securitate al  președintelui SUA, Donald Trump care, după ce a fost îndepărtat de la Casa Albă, a recunoscut că a primit de la guvernul turc 530.000 de dolari în schimbul unei activități de lobby. Flynn, la cererea lui Erdogan a scris un raport în care Fethullah Gulen este criticat. Acest raport a dus la izbucnirea unor mari controverse. Aceştia  au vorbit depre răpirea lui Fethullah Gulen.

Conform unui articol al ziarului Wall Street Journal (WSJ), între Flynn și cei doi miniștri ai AKP-ului, au fost discuții în legătură cu trimiterea lui F. Gulen în Turcia fără ca să se mai aștepte extrădarea legală a SUA către Turcia.

Conform scandalului descifrat de către fostul șef al CIA, James Woolsey, pe data de 19 Iulie, proprietarul firmei Inovo, Ekim Alptekin, a aranjat o întrevedere  dintre cei doi miniștri turci și Mike Flynn la un hotel din New York. La această întâlnire a participat și Woolsey. La această întâlnire s-a pus pe masă răpirea lui F. Gulen în Turcia,  fără să mai fie nevoie de procesul legal de restituire. Wooley, a precizat că s-a vorbit despre răpirea lui Gulen, de la casa care locuiește în timp de noapte.

Purtătorul de cuvânt al lui Flyyn, ca defiecare dată a negat cele vorbite către WSJ.

Flyyn a mai negat legătura sa cu guvernul AKP, dar după ieșirea  la iveală a dovezlor documentate , a fost destituit din funcție. Prin aceste două cazuri, iese la iveală că, guvernul AKP a plătit peste un milion de dolari, mită, către firmele de loby.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca