22.7 C
București
luni, septembrie 21, 2020

(VİDEO) Canalul Euronews a difuzat ,,POVESTEA TRISTĂ A UNEI EVADĂRI CĂTRE LIBERTATE”

Euronews a difuzat  o poveste tristă a unei familii din Turcia, care s-a refugiat în Grecia fugind de represaliile și torturile în masă exercitate de regimul Erdogan.

Jurnalistul de la canalul Euronews, Michalis Arampatzoglou, a analizat în amănunt poveste acestei familii, prieteni apropiați cu familia Husein Maden, familia care luna trecută s-a înecat în apropierea malului Insulei Mytiliene-Grecia.

,,Tahsin, în vârstă de 46 de ani, era director adjunct la un Orfelinat din cadrul Ministerul Familiei și Afacerilor Sociale. Dar în urma acelor  decrete legi care au fost emise după puciul controlat, el a fost declarat Gulenist și dat afară de la locul de muncă. După s-a emis pe numele său un mandat de arestare. Odată cu acest mandat de arestare, lui Tahsin i s-au blocat toate conturile bancare și i s-a confiscat pașaportul. Pe lângă asta, sub aceeași acuzație cei doi frați ai lui Tahsin, au fost condamnați la închisoare. După toate acestea, Tahsin împreună cu soția sa, Meriyem și fiica lor Rana, au decis să fugă în Grecia.

,,Când am fugit în Grecia , i-am spus fiicei mele că jucăm de fapt un joc…”

,,Această fugă am transformat-o într-o joacă pentru fiica mea. I-am zis fiicei mele că o să ne jucă un joc format din trei etape și dacă câștigi toate etapele vei primi un cadou. Prima etapă era trecerea din Turcia în Grecia, unde i-am zis că o să mergem un drum lung, nu o să vorbim deloc și o să trecem prin mlaștini. A doua etapă, era de a ne preda polițiștilor greci, ei ne vor duce într-un loc unde o să stăm închiși 2-3 zile. Dacă în acest timp stă cuminte, nu plânge, nu cere mâncare și se abține să nu meargă la toaletă va câștiga și a doua etapă. Iar a treia etapă este că o să mergem în Atena, acolo o să înceapă școala, o să vorbească limba lor și dacă va învăța să vorbească cu doamnele învățătoare, atunci ne vom putea întoarce acasă în Turcia.”

,,Acolo unde mulţi oameni nu ar fi rezistat , fiica mea Rana, a mers o mare parte a drumului, pentru a câștiga cadoul promis. Când vroiam să o iau în brațe îmi zicea : Mamă lasă-mă, eu vreau să câștig premiul.”

Familia lui Tahsin a fost norocoasă. După un drum foarte periculos, a reușit să ajungă în Grecia. Dar acelaşi drum, pentru familia Husein Maden, soția, băiatul și fetele lor ,s-a sfârșit într-un mod tragic. Familia Husein Maden a vrut să se refugieze în Grecia din cauza că era adept al Mișcării Guleniste și că s-a emis un mandat de arestare pe numele lor. Dar nu au putut trece Marea Egee, pentru că barca în care navigau s-a răsturnat în apropierea malului Insulei Mytilene, unde s-au înecat toți cei cinci membrii ai familiei.

Tahsin, spune că Husein Maden era prietenul lui din copilărie și că familia lui, care provine din   provincia Kastamonu, încă nu crede că fiul lor s-a înecat.

,,APROPIAȚII LUI HUSEYIN MADEN NU CRED ÎN CELE ÎNTÂMPLATE”

,,Chiar dacă situația familiei Maden este evidentă, nu am putut spune acest lucru apropiaților săi din Turcia. Pentru că ei încă mai sperau. Așteptau rezultatul analizelor ADN.”

Conform statisticilor, din cauza politicii din Turcia, aproximativ 300 de familii au luat acest drum periculos și s-au refugiat în Grecia. Majoritatea au cerut azil politic. Cea mai mare grijă a lor este situaţia  familiilor lor care au rămas în Turcia.


SURSA:

https://www.turkishminute.com/2017/12/06/video-report-gulen-linked-family-flees-to-greece-pretending-for-children-it-was-a-game/

https://www.youtube.com/watch?v=rrSGSWTINhQ

http://fr.euronews.com/2017/12/04/ils-ont-fui-en-grece-la-repression-du-regime-turc

http://it.euronews.com/2017/12/04/il-gioco-della-fuga

http://es.euronews.com/2017/12/04/-papa-cuando-volvemos-a-casa


100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.