duminică, iunie 16, 2024

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Galatasaray a ratat șansa de a câștiga titlul din Superliga Turciei, după ce Fenerbahce, formată din 10 jucători, a obținut o victorie redusă în derby-ul de duminică, în Istanbul, conform presei turcești.

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Niciuna dintre echipe nu a reușit să iasă marcheze în prima repriză, care s-a încheiat cu 0-0.

Urmând apoi ca fundașul Fenerbahce, Çağlar Söyüncü, să marcheze golul câștigător în minutul 71 de la o distanță apropiată.

Cu această victorie, Fenerbahce și-a mărit punctele la 96, iar Galatasaray are 99 de puncte.

Derby-ul de la Istanbul părea de natură să stabilească titlul, Galatasaray conducând cu șase puncte și având nevoie doar de un egal pe stadionul său de acasă, unde a câștigat toate cele 18 meciuri anterioare din campionat în acest sezon.

Galatasaray are nevoie doar de un egal sau de o victorie în deplasare la Konyaspor duminica viitoare când Fenerbahce va găzdui Istanbulspor. Fenerbahce a câștigat ultima dată liga Turciei în urmă cu 10 ani.

În ultima zi a SuperLig, Fenerbahce va găzdui Istanbulsporul, iar Galatasaray va juca duminică, 26 mai, contra Tümosan Konyaspor.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia: 7 persoane arestate că au ascultat predici religioase pe platforma X

Organizația Națională de Informații a Turciei (MİT) au condus o operațiune care vizează indivizii care participau la un live de pe platforma X, unde discutau Risale-i Nur, o exegeză Coranică scrisă de regretatul savant islamic Said Nursî, a cărui învățături au contribuit mai târziu la inspirarea Mișcării Gülen.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.