joi, martie 23, 2023

Val de jurnaliști persecutați. Reporter reținut pentru un interviu, a fost eliberat și închis din nou

Un reporter suferă persecuții din cauza unui interviu de stradă din Antalya, conform Kronos34.news.

Hasan Kösoy, prezentatorul canalului Reporterul cu el însuși (Kendine Muhabir), care a fost închis, săptămâna trecută, pentru cuvintele unui cetățean dintr-un interviu stradal în Antalya, dar a fost eliberat,  fost reținut din nou.

Motivul detenției lui Köksoy este plângerea lui Mucahit Birinci, membru al Comitetului executiv central de decizie al AKP (MKYK).

Soția lui Hasan Köksoy a făcut următorul anunț pe contul de Twitter al canalului Kendine Muhabir.

„Poliția ne-a percheziționat casa la șapte dimineața și ne-a luat computerul și toate instrumentele de comunicare. Poliția a luat-o chiar acum pe soțul meu, Hasan Köksoy, în vehicul… motivul mandatului de percheziție a fost Mujahid”, scrie soția pe Twitter.

Val de detenție

De asemenea, Arif Kocabıyık, editorul Turan Kural și Mehmet Koyuncu, reporterul unui alt canal de interviuri, numit Sade Vatandaş,(Cetățean Simplu) au fost luați în custodie.

Membrul consiliului central de disciplină al partidului IYI, avocatul Ömer Furkan Dağ a criticat deciziile de detenție simultană în postarea sa pe rețelele de socializare.

„Mergi, Hizir Pașa, roata ta se va rupe. Sultanul în care ai încredere, într-o zi, și el va fi răsturnat!” susține avocatul.

UPDATE: Avocatul Furkan Dağ a anunțat prin Twitter că reporterii de stradă au fost plasați în arest la domiciliu și au primit interdicția de a ieși din țară.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.