joi, septembrie 1, 2022

Val de jurnaliști persecutați. Reporter reținut pentru un interviu, a fost eliberat și închis din nou

Un reporter suferă persecuții din cauza unui interviu de stradă din Antalya, conform Kronos34.news.

Hasan Kösoy, prezentatorul canalului Reporterul cu el însuși (Kendine Muhabir), care a fost închis, săptămâna trecută, pentru cuvintele unui cetățean dintr-un interviu stradal în Antalya, dar a fost eliberat,  fost reținut din nou.

Motivul detenției lui Köksoy este plângerea lui Mucahit Birinci, membru al Comitetului executiv central de decizie al AKP (MKYK).

Soția lui Hasan Köksoy a făcut următorul anunț pe contul de Twitter al canalului Kendine Muhabir.

„Poliția ne-a percheziționat casa la șapte dimineața și ne-a luat computerul și toate instrumentele de comunicare. Poliția a luat-o chiar acum pe soțul meu, Hasan Köksoy, în vehicul… motivul mandatului de percheziție a fost Mujahid”, scrie soția pe Twitter.

Val de detenție

De asemenea, Arif Kocabıyık, editorul Turan Kural și Mehmet Koyuncu, reporterul unui alt canal de interviuri, numit Sade Vatandaş,(Cetățean Simplu) au fost luați în custodie.

Membrul consiliului central de disciplină al partidului IYI, avocatul Ömer Furkan Dağ a criticat deciziile de detenție simultană în postarea sa pe rețelele de socializare.

„Mergi, Hizir Pașa, roata ta se va rupe. Sultanul în care ai încredere, într-o zi, și el va fi răsturnat!” susține avocatul.

UPDATE: Avocatul Furkan Dağ a anunțat prin Twitter că reporterii de stradă au fost plasați în arest la domiciliu și au primit interdicția de a ieși din țară.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.