luni, februarie 26, 2024

Val de jurnaliști persecutați. Reporter reținut pentru un interviu, a fost eliberat și închis din nou

Un reporter suferă persecuții din cauza unui interviu de stradă din Antalya, conform Kronos34.news.

Hasan Kösoy, prezentatorul canalului Reporterul cu el însuși (Kendine Muhabir), care a fost închis, săptămâna trecută, pentru cuvintele unui cetățean dintr-un interviu stradal în Antalya, dar a fost eliberat,  fost reținut din nou.

Motivul detenției lui Köksoy este plângerea lui Mucahit Birinci, membru al Comitetului executiv central de decizie al AKP (MKYK).

Soția lui Hasan Köksoy a făcut următorul anunț pe contul de Twitter al canalului Kendine Muhabir.

„Poliția ne-a percheziționat casa la șapte dimineața și ne-a luat computerul și toate instrumentele de comunicare. Poliția a luat-o chiar acum pe soțul meu, Hasan Köksoy, în vehicul… motivul mandatului de percheziție a fost Mujahid”, scrie soția pe Twitter.

Val de detenție

De asemenea, Arif Kocabıyık, editorul Turan Kural și Mehmet Koyuncu, reporterul unui alt canal de interviuri, numit Sade Vatandaş,(Cetățean Simplu) au fost luați în custodie.

Membrul consiliului central de disciplină al partidului IYI, avocatul Ömer Furkan Dağ a criticat deciziile de detenție simultană în postarea sa pe rețelele de socializare.

„Mergi, Hizir Pașa, roata ta se va rupe. Sultanul în care ai încredere, într-o zi, și el va fi răsturnat!” susține avocatul.

UPDATE: Avocatul Furkan Dağ a anunțat prin Twitter că reporterii de stradă au fost plasați în arest la domiciliu și au primit interdicția de a ieși din țară.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.