vineri, ianuarie 7, 2022

Caz emoționant: Fost profesor care avea grijă de soția bolnavă, închis pentru terorism

Un fost profesor a fost condamnat sub acuzații de terorism lasând soția grav bolnav fără îngrijiri, conform Stockholm Center for Freedome.

Şükrü İpek, fost profesor condamnat pentru acuzaţii de terorism pentru presupusele legături ale sale cu Mişcarea Gülen, a fost trimis la închisoare după ce Curtea Supremă de Apel i-a menţinut sentinţa, lăsând-o pe soţia lui, care suferă de SLA, fără grijă.

Soția lui İpek, Ayşe İpek, în vârstă de 42 de ani, suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS), cunoscută și sub denumirea de boala Lou Gehrig, o boală neurodegenerativă rară care afectează în principal celulele nervoase responsabile de controlul mișcării musculare voluntare. 

Apărătorul drepturilor omului și deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu, a vorbit despre cazul bărbatului.

„Șükrü İpek nu ar trebui să fie închis! Ayşe İpek nu are un îngrijitor și nu poate rămâne singură”, a explicat deputatul turc.

Cuplul erau ambii profesori la o școală privată din provincia Eskişehir. Școala a fost închisă printr-un decret de urgență în urma unei tentative de lovitură de stat în iulie 2016 din cauza afilierii sale la Mișcarea Gülen. Li s-a interzis să predea din nou, așa că Şükrü İpek a fost nevoit să lucreze la diferite locuri de muncă.

Şükrü İpek a fost condamnat pentru apartenenţa la o organizaţie teroristă şi condamnat la şase ani şi trei luni, dar a fost eliberat în aşteptarea apelului. El va rămâne în închisoare timp de 38 de luni înainte de a fi eligibil pentru eliberare condiționată.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.