vineri, aprilie 8, 2022

Caz emoționant: Fost profesor care avea grijă de soția bolnavă, închis pentru terorism

Un fost profesor a fost condamnat sub acuzații de terorism lasând soția grav bolnav fără îngrijiri, conform Stockholm Center for Freedome.

Şükrü İpek, fost profesor condamnat pentru acuzaţii de terorism pentru presupusele legături ale sale cu Mişcarea Gülen, a fost trimis la închisoare după ce Curtea Supremă de Apel i-a menţinut sentinţa, lăsând-o pe soţia lui, care suferă de SLA, fără grijă.

Soția lui İpek, Ayşe İpek, în vârstă de 42 de ani, suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS), cunoscută și sub denumirea de boala Lou Gehrig, o boală neurodegenerativă rară care afectează în principal celulele nervoase responsabile de controlul mișcării musculare voluntare. 

Apărătorul drepturilor omului și deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu, a vorbit despre cazul bărbatului.

„Șükrü İpek nu ar trebui să fie închis! Ayşe İpek nu are un îngrijitor și nu poate rămâne singură”, a explicat deputatul turc.

Cuplul erau ambii profesori la o școală privată din provincia Eskişehir. Școala a fost închisă printr-un decret de urgență în urma unei tentative de lovitură de stat în iulie 2016 din cauza afilierii sale la Mișcarea Gülen. Li s-a interzis să predea din nou, așa că Şükrü İpek a fost nevoit să lucreze la diferite locuri de muncă.

Şükrü İpek a fost condamnat pentru apartenenţa la o organizaţie teroristă şi condamnat la şase ani şi trei luni, dar a fost eliberat în aşteptarea apelului. El va rămâne în închisoare timp de 38 de luni înainte de a fi eligibil pentru eliberare condiționată.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,