vineri, ianuarie 7, 2022

Ungaria, Polonia și Republica Cehă – nu și-au îndeplinit obligațiile în ce privește primirea de refugiați

Infracţiuni din punctul de vedere al CE

http://www.20minutes.fr/monde/2183423-20171207-qotas-migrants-republique-tcheque-hongrie-pologne-renvoyees-devant-cour-justice-u

Divergenţe şi opinii. Premierul ceh desemnat Andrej Babis a afirmat că Uniunea Europeană nu ar trebui să insiste asupra cehilor în legătură cu refuzul acestora de a primi solicitanți de azil deoarece aceasta ar putea duce la consolidarea partidelor extremiste din țară.

Comisia Europeană a decis joi trimiterea în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene a trei țări – Ungaria, Polonia și Republica Cehă – pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile în ce privește primirea de refugiați.

Foto 2 babis
Miliardarul ceh Andrej Babis a subliniat că summitul european de la 14-15 decembrie va fi unul „foarte important și pentru Republica Cehă și pentru securitatea cetățenilor” săi.

Babis, al cărui guvern urmează să fie învestit pe 13 decembrie de către președintele Milos Zeman, a reafirmat poziția țării sale cu privire la migranți.

”Comisia Europeană își poate retrage acuzația în orice moment. Trebuie să negociem aceasta și să oferim diferite propuneri cum ar fi paza frontierelor sau acordarea de ajutor altor țări. Dar nu mai dorim refugiați”, a subliniat Babis într-un interviu publicat sâmbătă de ziarul Pravo.

”UE trebuie să înțeleagă că dacă nu va asculta propunerile noastre, atunci va crește influența unor partide extremiste ca Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreaptă) sau partidul ceh SPD, de extremă-dreaptă, a căror strategie este de fapt să distrugă UE”, a explicat premierul ceh desemnat. El va reprezenta țara la summitul UE din 14 și 15 decembrie, unde liderii europeni vor discuta de asemenea problema migrației.

Comisarul european DIMITRIS AVRAMOPOULOS , cel care are responsabilitatea dosarului migranţilor la Comisia Europeană.

Cehii au refuzat să mai primească solicitanți de azil în pofida unei scăderi semnificative a sosirilor acestora ca urmare a întăririi controalelor la granițe și a proiectelor mai stricte dincolo de frontierele UE pentru a descuraja migrația către Europa.

Miliardarul ceh Andrej Babis, a cărui mișcare populistă ANO a câștigat detașat alegerile parlamentare din luna octombrie, a fost desemnat miercuri de președintele Milos Zeman pentru a deveni șef al noului executiv de la Praga.

Cotele de migranţi stabilite anterior au fost ignorate de cele trei ţări, chemate acum în faţa Justiţiei

După desemnarea sa, miercuri, Andrej Babis a subliniat că summitul european de la 14-15 decembrie va fi unul „foarte important și pentru Republica Cehă și pentru securitatea cetățenilor” săi. „Țara noastră ar trebui să fie mai activă în soluționarea problemei migrației ilegale”, a adăugat Babis, a cărui formațiune a câștigat susținere atât de la dreapta, cât și de la stânga cu promisiuni de reducere a taxelor și de înlocuire a politicienilor corupți, dar și prin apelurile de închidere a frontierelor UE și de neacceptare a cotelor de refugiați în Uniunea Europeană.

https://www.lopinion.fr/edition/international/cour-justice-luxembourg-desavoue-lourdement-hongrie-slovaquie-refugies-133479

 

 

 

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan