sâmbătă, septembrie 25, 2021

Ungaria, Polonia și Republica Cehă – nu și-au îndeplinit obligațiile în ce privește primirea de refugiați

Infracţiuni din punctul de vedere al CE

http://www.20minutes.fr/monde/2183423-20171207-qotas-migrants-republique-tcheque-hongrie-pologne-renvoyees-devant-cour-justice-u

Divergenţe şi opinii. Premierul ceh desemnat Andrej Babis a afirmat că Uniunea Europeană nu ar trebui să insiste asupra cehilor în legătură cu refuzul acestora de a primi solicitanți de azil deoarece aceasta ar putea duce la consolidarea partidelor extremiste din țară.

Comisia Europeană a decis joi trimiterea în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene a trei țări – Ungaria, Polonia și Republica Cehă – pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile în ce privește primirea de refugiați.

Foto 2 babis
Miliardarul ceh Andrej Babis a subliniat că summitul european de la 14-15 decembrie va fi unul „foarte important și pentru Republica Cehă și pentru securitatea cetățenilor” săi.

Babis, al cărui guvern urmează să fie învestit pe 13 decembrie de către președintele Milos Zeman, a reafirmat poziția țării sale cu privire la migranți.

”Comisia Europeană își poate retrage acuzația în orice moment. Trebuie să negociem aceasta și să oferim diferite propuneri cum ar fi paza frontierelor sau acordarea de ajutor altor țări. Dar nu mai dorim refugiați”, a subliniat Babis într-un interviu publicat sâmbătă de ziarul Pravo.

”UE trebuie să înțeleagă că dacă nu va asculta propunerile noastre, atunci va crește influența unor partide extremiste ca Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreaptă) sau partidul ceh SPD, de extremă-dreaptă, a căror strategie este de fapt să distrugă UE”, a explicat premierul ceh desemnat. El va reprezenta țara la summitul UE din 14 și 15 decembrie, unde liderii europeni vor discuta de asemenea problema migrației.

Comisarul european DIMITRIS AVRAMOPOULOS , cel care are responsabilitatea dosarului migranţilor la Comisia Europeană.

Cehii au refuzat să mai primească solicitanți de azil în pofida unei scăderi semnificative a sosirilor acestora ca urmare a întăririi controalelor la granițe și a proiectelor mai stricte dincolo de frontierele UE pentru a descuraja migrația către Europa.

Miliardarul ceh Andrej Babis, a cărui mișcare populistă ANO a câștigat detașat alegerile parlamentare din luna octombrie, a fost desemnat miercuri de președintele Milos Zeman pentru a deveni șef al noului executiv de la Praga.

Cotele de migranţi stabilite anterior au fost ignorate de cele trei ţări, chemate acum în faţa Justiţiei

După desemnarea sa, miercuri, Andrej Babis a subliniat că summitul european de la 14-15 decembrie va fi unul „foarte important și pentru Republica Cehă și pentru securitatea cetățenilor” săi. „Țara noastră ar trebui să fie mai activă în soluționarea problemei migrației ilegale”, a adăugat Babis, a cărui formațiune a câștigat susținere atât de la dreapta, cât și de la stânga cu promisiuni de reducere a taxelor și de înlocuire a politicienilor corupți, dar și prin apelurile de închidere a frontierelor UE și de neacceptare a cotelor de refugiați în Uniunea Europeană.

https://www.lopinion.fr/edition/international/cour-justice-luxembourg-desavoue-lourdement-hongrie-slovaquie-refugies-133479

 

 

 

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire