luni, ianuarie 11, 2021

Ungaria, Polonia și Republica Cehă – nu și-au îndeplinit obligațiile în ce privește primirea de refugiați

Infracţiuni din punctul de vedere al CE

http://www.20minutes.fr/monde/2183423-20171207-qotas-migrants-republique-tcheque-hongrie-pologne-renvoyees-devant-cour-justice-u

Divergenţe şi opinii. Premierul ceh desemnat Andrej Babis a afirmat că Uniunea Europeană nu ar trebui să insiste asupra cehilor în legătură cu refuzul acestora de a primi solicitanți de azil deoarece aceasta ar putea duce la consolidarea partidelor extremiste din țară.

Comisia Europeană a decis joi trimiterea în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene a trei țări – Ungaria, Polonia și Republica Cehă – pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile în ce privește primirea de refugiați.

Foto 2 babis
Miliardarul ceh Andrej Babis a subliniat că summitul european de la 14-15 decembrie va fi unul „foarte important și pentru Republica Cehă și pentru securitatea cetățenilor” săi.

Babis, al cărui guvern urmează să fie învestit pe 13 decembrie de către președintele Milos Zeman, a reafirmat poziția țării sale cu privire la migranți.

”Comisia Europeană își poate retrage acuzația în orice moment. Trebuie să negociem aceasta și să oferim diferite propuneri cum ar fi paza frontierelor sau acordarea de ajutor altor țări. Dar nu mai dorim refugiați”, a subliniat Babis într-un interviu publicat sâmbătă de ziarul Pravo.

”UE trebuie să înțeleagă că dacă nu va asculta propunerile noastre, atunci va crește influența unor partide extremiste ca Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreaptă) sau partidul ceh SPD, de extremă-dreaptă, a căror strategie este de fapt să distrugă UE”, a explicat premierul ceh desemnat. El va reprezenta țara la summitul UE din 14 și 15 decembrie, unde liderii europeni vor discuta de asemenea problema migrației.

Comisarul european DIMITRIS AVRAMOPOULOS , cel care are responsabilitatea dosarului migranţilor la Comisia Europeană.

Cehii au refuzat să mai primească solicitanți de azil în pofida unei scăderi semnificative a sosirilor acestora ca urmare a întăririi controalelor la granițe și a proiectelor mai stricte dincolo de frontierele UE pentru a descuraja migrația către Europa.

Miliardarul ceh Andrej Babis, a cărui mișcare populistă ANO a câștigat detașat alegerile parlamentare din luna octombrie, a fost desemnat miercuri de președintele Milos Zeman pentru a deveni șef al noului executiv de la Praga.

Cotele de migranţi stabilite anterior au fost ignorate de cele trei ţări, chemate acum în faţa Justiţiei

După desemnarea sa, miercuri, Andrej Babis a subliniat că summitul european de la 14-15 decembrie va fi unul „foarte important și pentru Republica Cehă și pentru securitatea cetățenilor” săi. „Țara noastră ar trebui să fie mai activă în soluționarea problemei migrației ilegale”, a adăugat Babis, a cărui formațiune a câștigat susținere atât de la dreapta, cât și de la stânga cu promisiuni de reducere a taxelor și de înlocuire a politicienilor corupți, dar și prin apelurile de închidere a frontierelor UE și de neacceptare a cotelor de refugiați în Uniunea Europeană.

https://www.lopinion.fr/edition/international/cour-justice-luxembourg-desavoue-lourdement-hongrie-slovaquie-refugies-133479

 

 

 

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).