joi, aprilie 25, 2024

Un studiul Reuters arată că 60% dintre turci nu au încredere în mass-media

Șaizeci la sută din populația turcă nu are încredere în știrile publicate în mass-media, potrivit unui Raport al Știrilor Digitale publicat joi de Institutul Reuters pentru studiul Jurnalismului din Oxford.

Raportul, care este emis în fiecare an, a arătat că mass-media este în mare parte controlată de guvernul turc și că turcii urmăresc, în principal, site-urile web online și social media pentru știri.

Ponderea participanților la sondaj care consideră că acoperirea știrilor din Turcia este lipsită de influență politică a scăzut cu nouă procente față de cifra de anul trecut, scăzând la 20%, în timp ce cei care consideră că acoperirea știrilor nu depinde de factori economici reprezintă 23% din participanți, cu patru procente mai puțin decât ponderea de anul trecut, a raportat Deutsche Welle

Nic Newman, autorul principal al celui de-al șaselea raport anual Digital News, a declarat pentru Fundația Thomson Reuters: „Este foarte popular să criticați social media, dar este foarte bună pentru știrile incidentale și în special în țările în care mass-media este controlată de guvern. “

Sondajul, la care au participat peste 70.000 de persoane din 36 de țări, a arătat, de asemenea, că 33% dintre subiecţii studiului din întreaga lume nu au încredere în acuratețea știrilor și 54% urmăresc știrile din social media.

Turcia este pe locul al 23-lea în sondaj din 36 de țări în ceea ce privește nivelul de lipsă de încredere în mass-media.


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/06/23/reuters-research-says-60-percent-of-turks-dont-trust-mainstream-media/

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.