joi, aprilie 7, 2022

Un studiul Reuters arată că 60% dintre turci nu au încredere în mass-media

Șaizeci la sută din populația turcă nu are încredere în știrile publicate în mass-media, potrivit unui Raport al Știrilor Digitale publicat joi de Institutul Reuters pentru studiul Jurnalismului din Oxford.

Raportul, care este emis în fiecare an, a arătat că mass-media este în mare parte controlată de guvernul turc și că turcii urmăresc, în principal, site-urile web online și social media pentru știri.

Ponderea participanților la sondaj care consideră că acoperirea știrilor din Turcia este lipsită de influență politică a scăzut cu nouă procente față de cifra de anul trecut, scăzând la 20%, în timp ce cei care consideră că acoperirea știrilor nu depinde de factori economici reprezintă 23% din participanți, cu patru procente mai puțin decât ponderea de anul trecut, a raportat Deutsche Welle

Nic Newman, autorul principal al celui de-al șaselea raport anual Digital News, a declarat pentru Fundația Thomson Reuters: „Este foarte popular să criticați social media, dar este foarte bună pentru știrile incidentale și în special în țările în care mass-media este controlată de guvern. “

Sondajul, la care au participat peste 70.000 de persoane din 36 de țări, a arătat, de asemenea, că 33% dintre subiecţii studiului din întreaga lume nu au încredere în acuratețea știrilor și 54% urmăresc știrile din social media.

Turcia este pe locul al 23-lea în sondaj din 36 de țări în ceea ce privește nivelul de lipsă de încredere în mass-media.


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/06/23/reuters-research-says-60-percent-of-turks-dont-trust-mainstream-media/

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert