vineri, octombrie 16, 2020

Un studiul Reuters arată că 60% dintre turci nu au încredere în mass-media

Șaizeci la sută din populația turcă nu are încredere în știrile publicate în mass-media, potrivit unui Raport al Știrilor Digitale publicat joi de Institutul Reuters pentru studiul Jurnalismului din Oxford.

Raportul, care este emis în fiecare an, a arătat că mass-media este în mare parte controlată de guvernul turc și că turcii urmăresc, în principal, site-urile web online și social media pentru știri.

Ponderea participanților la sondaj care consideră că acoperirea știrilor din Turcia este lipsită de influență politică a scăzut cu nouă procente față de cifra de anul trecut, scăzând la 20%, în timp ce cei care consideră că acoperirea știrilor nu depinde de factori economici reprezintă 23% din participanți, cu patru procente mai puțin decât ponderea de anul trecut, a raportat Deutsche Welle

Nic Newman, autorul principal al celui de-al șaselea raport anual Digital News, a declarat pentru Fundația Thomson Reuters: „Este foarte popular să criticați social media, dar este foarte bună pentru știrile incidentale și în special în țările în care mass-media este controlată de guvern. “

Sondajul, la care au participat peste 70.000 de persoane din 36 de țări, a arătat, de asemenea, că 33% dintre subiecţii studiului din întreaga lume nu au încredere în acuratețea știrilor și 54% urmăresc știrile din social media.

Turcia este pe locul al 23-lea în sondaj din 36 de țări în ceea ce privește nivelul de lipsă de încredere în mass-media.


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/06/23/reuters-research-says-60-percent-of-turks-dont-trust-mainstream-media/

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.