duminică, aprilie 21, 2024

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a colecta informații în cadrul unei operațiuni secrete menite să ducă la identificarea adepților lui Fethullah Gülen. Patronii mai multor companii care activează în Grecia, dar și soțiile acestora au fost vizați de acțiunile de spionaj.

Un articol publicat de Nordic Monitor scrie despre o rețea de supraveghere creată de un polițist turc pentru a strânge informații în cadrul unei operațiuni secrete desfășurate de guvernul Turciei în Grecia pentru identificarea adepților lui Fethullah Gülen.

Nordic Monitor publică un document secret trimis de Direcția Generală de Securitate din Turcia (Emniyet) în data de 2 septembrie 2020 către cel puțin douăsprezece secții de poliție turcești pentru a le transmite informații și probe colectate de poliția turcă din operațiunile de supraveghere și spionaj desfășurate la Atena și Salonic.

Potrivit aceluiași articol, un polițist turc detașat la Ambasada Turciei din Atena, Grecia, a spionat cel puțin șase companii și 13 persoane de interes în Atena și Salonic, inclusiv un restaurant, o piață de vânzare cu amănuntul, o agenție imobiliară și o agenție de închiriere de mașini.

În unele cazuri, și soțiile proprietarilor companiilor respective, care se pare că ar fi avut legături cu celebra rețea a lui Gülen, au făcut obiectul unor acțiuni de spionaj și supraveghere.

„Activitatea de spionaj arată că guvernul Erdogan nu numai că ignoră legea dintr-o țară vecină și membră NATO, dar încalcă și legea proprie care interzice poliției turce să efectueze astfel de operațiuni”, comentează Nordic Monitor citat de publicația greacă To Vima. (RADOR)

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.