vineri, ianuarie 27, 2023

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a colecta informații în cadrul unei operațiuni secrete menite să ducă la identificarea adepților lui Fethullah Gülen. Patronii mai multor companii care activează în Grecia, dar și soțiile acestora au fost vizați de acțiunile de spionaj.

Un articol publicat de Nordic Monitor scrie despre o rețea de supraveghere creată de un polițist turc pentru a strânge informații în cadrul unei operațiuni secrete desfășurate de guvernul Turciei în Grecia pentru identificarea adepților lui Fethullah Gülen.

Nordic Monitor publică un document secret trimis de Direcția Generală de Securitate din Turcia (Emniyet) în data de 2 septembrie 2020 către cel puțin douăsprezece secții de poliție turcești pentru a le transmite informații și probe colectate de poliția turcă din operațiunile de supraveghere și spionaj desfășurate la Atena și Salonic.

Potrivit aceluiași articol, un polițist turc detașat la Ambasada Turciei din Atena, Grecia, a spionat cel puțin șase companii și 13 persoane de interes în Atena și Salonic, inclusiv un restaurant, o piață de vânzare cu amănuntul, o agenție imobiliară și o agenție de închiriere de mașini.

În unele cazuri, și soțiile proprietarilor companiilor respective, care se pare că ar fi avut legături cu celebra rețea a lui Gülen, au făcut obiectul unor acțiuni de spionaj și supraveghere.

„Activitatea de spionaj arată că guvernul Erdogan nu numai că ignoră legea dintr-o țară vecină și membră NATO, dar încalcă și legea proprie care interzice poliției turce să efectueze astfel de operațiuni”, comentează Nordic Monitor citat de publicația greacă To Vima. (RADOR)

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Fără precedent! CEDO examinează cazul unui profesor, victimă a epurarilor guvernului lui Erdogan 

Dacă instanța decide că a existat o încălcare a drepturilor în cazul fostului profesor Yüksel Yalçınkaya, soarta miilor de persoane care au fost condamnate sau sunt judecate pentru acuzații de terorism din cauza legăturilor lor cu Mișcarea Gülen se poate schimba.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.