sâmbătă, decembrie 2, 2023

Un ofițer de poliție, victimă a represiuniilor guvernamente, a murit într-un accident de muncă pe șantier

Un fost ofițer de poliție care a fost concediat printr-un decret de urgență ca parte a epurării instituțiilor de stat după lovitură de stat din 2016, a murit în timp ce lucra la o carieră din provincia Gümüşhane, din nord-estul Turciei, conform Turkish Minutes.

Kani Enön, în vârstă de 32 de ani, a murit pe 20 septembrie, când o parte din echipamentul de construcții pe care îl repara a căzut asupra lui, la o carieră aparținând Karatoprak Mining din Gümüşhane.

„Bebelușul lui a rămas fără tată.”

Avocatul lui Enön, Mesut Can Tarım, a comentat incidentul într-o serie de tweet-uri, spunând că ministrul de Interne Süleyman Soylu și Direcția Generală de Securitate a Turciei, care este afiliată ministerului, nu l-au reintrodus pe Enön în funcție, deși o instanță administrativă le-a ordonat să facă asta.

„A murit în timp ce lucra la o carieră pentru a-și întreține familia. Bebelușul lui a rămas fără tată. În mod deschis, ei nu pun în aplicare ordinele judecătorești și nu primesc nicio pedeapsă pentru asta.[Instituția statului nu a fost niciodată atât de călcată în picioare”, susține avocatul, acuzându-i pe Soylu și pe alții care au refuzat ilegal să pună în aplicare decizia instanței de a-l reintroduce pe Enön.

În urma loviturii de stat eșuate, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului sub pretextul unei lupte împotriva loviturii de stat.

Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 29.444 de membri ai forțelor armate au fost înlăturați din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul controlului judiciar sau parlamentar. 

Foștii funcționari publici ai Turciei nu au fost doar concediați de la locul de muncă după tentativa de lovitură de stat din 2016, dar li sa interzis, de asemenea, să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport. De asemenea, guvernul le-a îngreunat angajarea în sectorul privat. 

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.