luni, decembrie 5, 2022

Un ofițer de poliție, victimă a represiuniilor guvernamente, a murit într-un accident de muncă pe șantier

Un fost ofițer de poliție care a fost concediat printr-un decret de urgență ca parte a epurării instituțiilor de stat după lovitură de stat din 2016, a murit în timp ce lucra la o carieră din provincia Gümüşhane, din nord-estul Turciei, conform Turkish Minutes.

Kani Enön, în vârstă de 32 de ani, a murit pe 20 septembrie, când o parte din echipamentul de construcții pe care îl repara a căzut asupra lui, la o carieră aparținând Karatoprak Mining din Gümüşhane.

„Bebelușul lui a rămas fără tată.”

Avocatul lui Enön, Mesut Can Tarım, a comentat incidentul într-o serie de tweet-uri, spunând că ministrul de Interne Süleyman Soylu și Direcția Generală de Securitate a Turciei, care este afiliată ministerului, nu l-au reintrodus pe Enön în funcție, deși o instanță administrativă le-a ordonat să facă asta.

„A murit în timp ce lucra la o carieră pentru a-și întreține familia. Bebelușul lui a rămas fără tată. În mod deschis, ei nu pun în aplicare ordinele judecătorești și nu primesc nicio pedeapsă pentru asta.[Instituția statului nu a fost niciodată atât de călcată în picioare”, susține avocatul, acuzându-i pe Soylu și pe alții care au refuzat ilegal să pună în aplicare decizia instanței de a-l reintroduce pe Enön.

În urma loviturii de stat eșuate, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului sub pretextul unei lupte împotriva loviturii de stat.

Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 29.444 de membri ai forțelor armate au fost înlăturați din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul controlului judiciar sau parlamentar. 

Foștii funcționari publici ai Turciei nu au fost doar concediați de la locul de muncă după tentativa de lovitură de stat din 2016, dar li sa interzis, de asemenea, să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport. De asemenea, guvernul le-a îngreunat angajarea în sectorul privat. 

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...