miercuri, iulie 24, 2024

Un ofițer de poliție, victimă a represiuniilor guvernamente, a murit într-un accident de muncă pe șantier

Un fost ofițer de poliție care a fost concediat printr-un decret de urgență ca parte a epurării instituțiilor de stat după lovitură de stat din 2016, a murit în timp ce lucra la o carieră din provincia Gümüşhane, din nord-estul Turciei, conform Turkish Minutes.

Kani Enön, în vârstă de 32 de ani, a murit pe 20 septembrie, când o parte din echipamentul de construcții pe care îl repara a căzut asupra lui, la o carieră aparținând Karatoprak Mining din Gümüşhane.

„Bebelușul lui a rămas fără tată.”

Avocatul lui Enön, Mesut Can Tarım, a comentat incidentul într-o serie de tweet-uri, spunând că ministrul de Interne Süleyman Soylu și Direcția Generală de Securitate a Turciei, care este afiliată ministerului, nu l-au reintrodus pe Enön în funcție, deși o instanță administrativă le-a ordonat să facă asta.

„A murit în timp ce lucra la o carieră pentru a-și întreține familia. Bebelușul lui a rămas fără tată. În mod deschis, ei nu pun în aplicare ordinele judecătorești și nu primesc nicio pedeapsă pentru asta.[Instituția statului nu a fost niciodată atât de călcată în picioare”, susține avocatul, acuzându-i pe Soylu și pe alții care au refuzat ilegal să pună în aplicare decizia instanței de a-l reintroduce pe Enön.

În urma loviturii de stat eșuate, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului sub pretextul unei lupte împotriva loviturii de stat.

Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 29.444 de membri ai forțelor armate au fost înlăturați din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul controlului judiciar sau parlamentar. 

Foștii funcționari publici ai Turciei nu au fost doar concediați de la locul de muncă după tentativa de lovitură de stat din 2016, dar li sa interzis, de asemenea, să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport. De asemenea, guvernul le-a îngreunat angajarea în sectorul privat. 

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,