miercuri, martie 27, 2024

Un nou masacru la Kabul revendicat de talibani

Atentat terorist la Kabul în explozia unei ambulanţe capcană, cu puţin înainte de ora locală 13.00 (08.30 GMT), a anunţat un oficial afgan din domeniul sănătăţii publice. Atentatul a fost deja revendicat de talibani, cel puţin 40 de morţi şi peste 140 de răniţi..

„Este un adevărat masacru”, depune mărturie un ONG italian, Emergency, ( Dejan Panic) prezent la faţa locului .Explozia s-a produs într-un cartier în care se găsesc birourile ministerului de Interior şi ale reprezentanţelor Uniunii Europene.

„Un kamikaze a utilizat o ambulanţă pentru a trece de baraje. La primul control el a arătat că însoţeşte un pacient la spitalul Jmuriat , aflat în proximitate, a explicat Nasrat Rahimi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interior. „La al doilea baraj,a fost identificat şi atunci şi-a detonat explozibilul „

Ministerul afgan al Sănătăţii a anunţat un bilanţ provizoriu, în timp ce Ministerul de Interne a confirmat că atentatul de intensitate foarte puternică a fost cauzat de o ambulanţă care a explodat în apropierea birourilor ministerului. Explozia survine în contextul unor măsuri sporite de securitate după atacul comis săptămâna trecută asupra Hotelului Intercontinental din Kabul, atac soldat cu cel puţin 20 de morţi.

http://www.20minutes.fr/monde/2209939-20180127-afghanistan-attentat-ambulance-piegee-fait-moins-17-morts-kaboul

http://www.leparisien.fr/international/afghanistan-l-explosion-d-une-ambulance-piegee-fait-des-dizaines-de-morts-27-01-2018-7525707.php

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.