sâmbătă, aprilie 9, 2022

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19,  pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat, conform Gazete Duvar. 

Ministerul Fahrettin Koca a declarat că efectele secundare cele mai frecvent raportate ale vaccinului au fost următoarele: „oboseală, cefalee, febră, dureri musculare / articulare, vărsături, diaree, erupții cutanate, umflături în locul în care a fost administrată injecția.”

„Este nevoie de câteva săptămâni în medie pentru ca vaccinul să dezvolte suficienți anticorpi care să lupte împotriva virusului, dar același nivel de protecție s-ar putea să nu se dezvolte la toată lumea”, afirmă Koca.

Măsurile contra COVID-19 rămân valabile

Deși persoanele vaccinate ar putea fi protejate  într-o anumită măsură, ar putea transmite în continuare boala, prin urmare, îndeamnă pe toată lumea să respecte în continuare regulile de purtare a măștii, acordând atenție distanțelor sociale și regulilor de igienă.

„Până când ministerul nu anunță că nu mai sunt necesare măsuri, oamenii trebuie să le respecte”, afirmă ministrul.

Mai mult, persoanele care au prins și depășit deja virusul nu vor fi vaccinate, deoarece anticorpii existenți vor proteja organismul.

Campania de vaccinare a fost lansat pe 14 ianuarie, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății apoi, incluzând persoanele în vârstă. Peste 600.000 de persoane au fost vaccinate în primele două zile, dar ritmul a încetinit de atunci până la aproximativ 100.000 de persoane pe zi.

Țara a primit deja primul lot de 3 milioane de doze de vaccin pe 30 decembrie. Aceste 3 milioane de doze vor fi administrate la trei milioane de persoane și vor primi a doua doză din al doilea lot de vaccin în 28 de zile.

Turcia a încheiat, de asemenea, un acord cu compania germană BioNTech, planificând să primească 1 milion de doze până în februarie și să primească încă 4 milioane de doze până la sfârșitul lunii aprilie.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.