vineri, februarie 26, 2021

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19,  pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat, conform Gazete Duvar. 

Ministerul Fahrettin Koca a declarat că efectele secundare cele mai frecvent raportate ale vaccinului au fost următoarele: „oboseală, cefalee, febră, dureri musculare / articulare, vărsături, diaree, erupții cutanate, umflături în locul în care a fost administrată injecția.”

„Este nevoie de câteva săptămâni în medie pentru ca vaccinul să dezvolte suficienți anticorpi care să lupte împotriva virusului, dar același nivel de protecție s-ar putea să nu se dezvolte la toată lumea”, afirmă Koca.

Măsurile contra COVID-19 rămân valabile

Deși persoanele vaccinate ar putea fi protejate  într-o anumită măsură, ar putea transmite în continuare boala, prin urmare, îndeamnă pe toată lumea să respecte în continuare regulile de purtare a măștii, acordând atenție distanțelor sociale și regulilor de igienă.

„Până când ministerul nu anunță că nu mai sunt necesare măsuri, oamenii trebuie să le respecte”, afirmă ministrul.

Mai mult, persoanele care au prins și depășit deja virusul nu vor fi vaccinate, deoarece anticorpii existenți vor proteja organismul.

Campania de vaccinare a fost lansat pe 14 ianuarie, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății apoi, incluzând persoanele în vârstă. Peste 600.000 de persoane au fost vaccinate în primele două zile, dar ritmul a încetinit de atunci până la aproximativ 100.000 de persoane pe zi.

Țara a primit deja primul lot de 3 milioane de doze de vaccin pe 30 decembrie. Aceste 3 milioane de doze vor fi administrate la trei milioane de persoane și vor primi a doua doză din al doilea lot de vaccin în 28 de zile.

Turcia a încheiat, de asemenea, un acord cu compania germană BioNTech, planificând să primească 1 milion de doze până în februarie și să primească încă 4 milioane de doze până la sfârșitul lunii aprilie.

“În epicentrul COVID-19″: O turcoaică a câștigat premiul internațional de fotografie 2020

O turcoaică este câștigătoare a concursului „Descoperirea anului 2020”, cu lucrarea sa intitulată „În epicentrul COVID-19.”, conform presei turcești.

Turcia:Bărbat paralizat trimis după gratii sub acuzații de terorism

Curtea Supremă de Apel a Turciei a decis ieri, condamnarea, lui Bilal Konakçı, sub acuzația de terorism , în ciuda faptului că este paralizat,

Turcia lansează o aplicația pentru a „contracara minciunile din social media”

Directorul comunicațiilor prezidențiale turcești, Fahrettin Altun, a declarat că Turcia va lansa o aplicație de verificare a faptelor pentru a „contracara minciunile din social media”

„Cătușe moderne”: Rețineri la domiciliu pentru protestatarii de la Universitatea Boğaziçi

Cel puțin 41 de protestatarii de la Universitatea Boğaziçi sunt deținuți la domiciliu cu cătușe electrice la picior, devenind o practică obișnuită în Turcia împotriva opozanților guvernului,

Human Rights Watch cere investigație asupra disparițiilor forțate și tortura din Turcia

Într-un articol, Hugh Williamson, directorul Europa și Asia Centrală la Human Rights Watch cere investigarea cazului Gökhan Türkmen, omul care a fost răpit timp de nouă luni și torturat de agenții turci.

Turcia: Cântăreață de renume mondial acuză că a fost supusă perchezițiilor până la piele

Bağcan a răspuns într-o postare pe Twitter, de pe 20 februarie, la declarațiile vicepreședintelui al AKP, care a subminat zeci de rapoarte ale femeilor cu privire la percheziția până la piele.

Turcia va relaxa treptat măsurile COVID-19, începând cu luna martie

Turcia a susținut că va începe un proces de normalizare treptată începând cu luna martie, în funcție de numărul de infecții COVID-19,...

Un turc și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață

Un bărbat din provincia vestică, Izmir, și-a împins soția însărcinată în șapte luni de o pe stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață, conform Gazete Duvar.