luni, septembrie 27, 2021

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19,  pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat, conform Gazete Duvar. 

Ministerul Fahrettin Koca a declarat că efectele secundare cele mai frecvent raportate ale vaccinului au fost următoarele: „oboseală, cefalee, febră, dureri musculare / articulare, vărsături, diaree, erupții cutanate, umflături în locul în care a fost administrată injecția.”

„Este nevoie de câteva săptămâni în medie pentru ca vaccinul să dezvolte suficienți anticorpi care să lupte împotriva virusului, dar același nivel de protecție s-ar putea să nu se dezvolte la toată lumea”, afirmă Koca.

Măsurile contra COVID-19 rămân valabile

Deși persoanele vaccinate ar putea fi protejate  într-o anumită măsură, ar putea transmite în continuare boala, prin urmare, îndeamnă pe toată lumea să respecte în continuare regulile de purtare a măștii, acordând atenție distanțelor sociale și regulilor de igienă.

„Până când ministerul nu anunță că nu mai sunt necesare măsuri, oamenii trebuie să le respecte”, afirmă ministrul.

Mai mult, persoanele care au prins și depășit deja virusul nu vor fi vaccinate, deoarece anticorpii existenți vor proteja organismul.

Campania de vaccinare a fost lansat pe 14 ianuarie, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății apoi, incluzând persoanele în vârstă. Peste 600.000 de persoane au fost vaccinate în primele două zile, dar ritmul a încetinit de atunci până la aproximativ 100.000 de persoane pe zi.

Țara a primit deja primul lot de 3 milioane de doze de vaccin pe 30 decembrie. Aceste 3 milioane de doze vor fi administrate la trei milioane de persoane și vor primi a doua doză din al doilea lot de vaccin în 28 de zile.

Turcia a încheiat, de asemenea, un acord cu compania germană BioNTech, planificând să primească 1 milion de doze până în februarie și să primească încă 4 milioane de doze până la sfârșitul lunii aprilie.

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”