sâmbătă, februarie 27, 2021

Cenzură în Turcia: Erdogan blochează știri despre familia lui și oficialii din partidul său

42 la sută știrile care au fost blocate în Turcia sunt legate de Recep Tayyip Erdoğan, de familia sa și de oficiali ai partidului său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP), conform Stockholm Center for Freedome 

Potrivit unui raport al Free Web Turkey, o platformă care monitorizează interzicerea internetului în Turcia, în 12 luni, 1.910 articole au fost cenzurate, în timp ce 26 de site-uri de știri au fost blocate.

Raportul intitulat „Sfârșitul știrilor: cenzura internetului în Turcia”, a identificat 150 de decizii ale instanței, de blocare a 1.910 adrese URL și arată că guvernul și Judecățile penale de pace cenzurează în mare măsură conținutul critic la adresa  conducerii.

Articolele de știri interzise includeau un raport despre un oficial AKP din provincia de vest Manisa, care ar fi forțat o femeie în căutare de loc de muncă, să întrețină cu acesta relații sexuale.

Raportul enumera știri interzise despre cercul apropiat al lui Erdoğan, care includea prima doamnă Emine Erdoğan care deține o geantă 50.000 de dolari în mijlocul  crizei economice  cu care se confruntă țara.

Știri despre ginerule lui Erdogan interzise

Ankara a interzis, de asemenea, publicului, să primească informații despre Berat Albayrak, ginerele lui Erdogan și fost ministru al trezoreriei și finanțelor, cu privire la achiziționarea de terenuri într-o zonă în care guvernul a dezvăluit ulterior planurile de a construi Kanal Istanbul, un canal artificial de navigare.

Guvernul turc a adoptat anul trecut o controversată lege a rețelelor sociale care impunea ca platformele să numească un reprezentantal acestora  în Turcia, în încercarea de a pune în aplicare ordinele judecătorești de eliminare a conținutului în termen de 48 de ore.

Mai mult, Turcia deţine recordul mondial în ceea ce priveşte numărul jurnaliştilor care se află după gratii, se arată într-un raport dat publicităţii luni de Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ) şi citat de AFP.  

Turcia:Bărbat paralizat trimis după gratii sub acuzații de terorism

Curtea Supremă de Apel a Turciei a decis ieri, condamnarea, lui Bilal Konakçı, sub acuzația de terorism , în ciuda faptului că este paralizat,

Turcia: 219 femei însărcinate și mame cu copii mici au fost reținute

219 de femei însărcinate și femei cu copii sub șase ani au fost reținute sau arestate sub acuzația unor presupuse legături cu Mișcarea Gulen, conform raportului unei organizații care luptă pentru drepturile omului

„Cătușe moderne”: Rețineri la domiciliu pentru protestatarii de la Universitatea Boğaziçi

Cel puțin 41 de protestatarii de la Universitatea Boğaziçi sunt deținuți la domiciliu cu cătușe electrice la picior, devenind o practică obișnuită în Turcia împotriva opozanților guvernului,

Un turc și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață

Un bărbat din provincia vestică, Izmir, și-a împins soția însărcinată în șapte luni de o pe stâncă pentru a primi asigurarea ei de viață, conform Gazete Duvar.

Turcia va relaxa treptat măsurile COVID-19, începând cu luna martie

Turcia a susținut că va începe un proces de normalizare treptată începând cu luna martie, în funcție de numărul de infecții COVID-19,...

Turcia: Cântăreață de renume mondial acuză că a fost supusă perchezițiilor până la piele

Bağcan a răspuns într-o postare pe Twitter, de pe 20 februarie, la declarațiile vicepreședintelui al AKP, care a subminat zeci de rapoarte ale femeilor cu privire la percheziția până la piele.

“În epicentrul COVID-19″: O turcoaică a câștigat premiul internațional de fotografie 2020

O turcoaică este câștigătoare a concursului „Descoperirea anului 2020”, cu lucrarea sa intitulată „În epicentrul COVID-19.”, conform presei turcești.

Turcia lansează o aplicația pentru a „contracara minciunile din social media”

Directorul comunicațiilor prezidențiale turcești, Fahrettin Altun, a declarat că Turcia va lansa o aplicație de verificare a faptelor pentru a „contracara minciunile din social media”