vineri, aprilie 19, 2024

Un grup de turci bătuți la granița cu Grecia

15 persoane care solicită azil politic au fost bătute de bărbați mascați, vineri, după ce au încercat să traverseze granița turcească prin fluviul Evros, scrie ipa.news

Tugba Ozkan, un jurnalist din grup, a declarat că au părăsit Turcia vineri, la ora 9 seară, din cauza persecuțiilor și au încercat să  treacă granița din apropierea orașului Soufli, din Grecia.

În urmă încercării de a trece granița, o familie din grup, inclusiv doi copii au dispărut.

Când au intrat în Grecia, un grup de bărbați mascați i-au bătut și i-au gonit  înapoi în Turcia, unde după lovitura de stat eșuată din 2016, mii de cetățeni au fost persecutați.

11 persoane, inclusiv Ozkan au încercat să se ascundă de ofițerii de securitate și să treacă granița a doua oară.

„Bărbații mascați ne-au bătut cu bâtele. Suntem într-o situație foarte grea. Ne este teamă să nu fim goniți din nou. Avem nevoie de ajutor”, a declarat Ozkan.

Poliția greacă a reținut grupul, sâmbătă, în apropierea frontierei, și au luat oamenii în  luat în custodie, potrivit Consiliului grec pentru refugiați (GCR), o organizație non-guvernamentală care apără drepturile omului.

Grupul a solicitat azil în Grecia și urmează să fie eliberat în câteva zile de la înregistrarea oficială, potrivit avocaților GCR.

Raportarea de la frontieră greco-turcească

Există mai multe rapoarte în care mai mulți imigranți au fost izgoniți, conform ziaristului turc situat în Grecia, Zübeyir Koçulu. Mai multe grupuri provenind din Turcia  care  au cerut azil au fost bătute de bărbați mascați . Oamenii au fost izgoniți înapoi în Turcia unde au și fost arestați.

8 persoane, inclusiv familia Gul, au ajuns la Thourio, oraș grecesc de la graniță, în data de 28 aprilie la ora 5.30, potrivit martorilor. În timp ce stăteau așezați la o cafenea, au fost reținuți de poliția greacă la ora 9.40. Aceștia au fost duși la o secție de poliție, unde grupul a solicitat azil.

După păstrarea în custodie timp de ore, 55 de persoane, inclusiv cetățenii afgani, pakistanezi, sirieni și turci, au fost puși într-un camion cu bărbați mascați și înarmați. Camionul sa oprit la râul Evros și  toți solicitanții de azil au fost trimiși înapoi în Turcia.

Halil Gul și Seher Gul au fost arestați de ofițerii de securitate turci după ce au foști izgoniți de un grup de bărbați mascați care, potrivit legii, au cooperat cu poliția de frontieră. Autoritățile turcești au solicitat rudelor să ia cei doi copii din familia Gul de la secția de poliție.


Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.