joi, decembrie 31, 2020

Profesoara Ayşe a intrat în închisoare iar bebelușul ei a rămas la bunică

Profesara Ayse Celik, care a primit o sentință de 15 luni pentru propagandă teroristă, pe motiv că a sunat în timpul unui program TV și a spus: ” Să nu moară  copiii din zona de Conflict, să meargă la școală”, a reintrat la închisoare pentru a executa restul sentinței.

Și-a lăsat fetița de 18 luni, pe Deran, în grija mamei sale. Profesoara Ayşe este deținută în penitenciarul Diyarbakır şi este încarcerată  într-o celulă de 12 persoane. În celulă sunt 51 de persoane dintre care 8 sunt copii.  Deoarece nu sunt paturi suficiente,ea doarme în pat cu o deținută.  Avocatul lui Ayșe Çelik a relatat următoarele pentru Deutsche Welle  versiunea în limba turcă: „Cei din celulă, nu se pot duce noaptea nici la toaletă de frică să nu-i calce pe cei care dorm pe jos. Singura cerință a profesoarei Ayșe este să li se asigure necesitățile celor 8 copii care se îmbolnăvesc tot timpul din cauza condițiilor mizere din celulă.”

Reamintim faptul că în2015, printr-o legătură telefonică pe un program de divertisment de Kanal D, Profesoara Ayşe Çelik a dorit să atragă atenția opiniei publice asupra faptului că  din cauya operațiunilor teroriste, copiii nu se pot duce la școală. Din acest motiv, pe numele lui Ayșe Celik s-a deschis o anchetă pentru” propagandă a terorismului.” În timp ce procesul era în desfășurare Ayșe Celik era însărcinată, apoi a născut. Instanța a condamnat-o la 15 luni de închisoare. Deoarece avea copilul mic, sentința a fost amânată de 3 ori. În această perioadă ea  a rămas 15 zile în penitenciarul Diyarbakir. Ayșe Celik care era liberă de 1 an avea grijă de micuța Deran.

Micuța Dêran plânge continuu

Înainte să intre în închisoare, Ayşe Çelikși-a lăsat fetița în vârstă de 18 luni , pe  Deran, mamei sale. Deran suferă de alergie alimentară multiplă și din acest motiv are nevoie de grijă specială. Deoarece s-a despărțit de mama sa, Deran o caută peste tot și face crize de plâns. Deran, când aude numele „Ayșe„, întoarce capul în toate părțile și-și caută mămica în toată casa. Din acest motiv membrii familiei încearcă să nu mai pomenească numele profesoarei. Ayșe Celik prin intermediul avocatului trimite în scris ce alimente sunt benefice pentru sănătatea copilului său. Aceasta nu dorește să fie văzută în starea care este și din acest motiv le-a ceut să nu i se aducă copilul la vizită.

„ Fiica mea a fost supusă persecuției”

Mama profesoarei Ayşe, Fahriye Tamir are grijă de fiica sa, are 7 copii. Mama în vârsta de 55 ani suferă de diabet și tensiune. Datorită bolilor îi este greu să îngrijească bebelușul de 15 luni dar încearcă din răsputeri ca nepoata ei  să  nu simtă lipsa mamei sale. Tamir spune că un discurs atât de umanist  nu ar trebui să ai aibă un preț atât de mare. Tamir spune că fiica sa este oprimată: „Fiindcă copilul meu nu a făcut nimic rău, doar a exprimat public o cerință umanitară.” Răspunsul la această cerință nu ar fi trebuit să fie acesta, opresiunea, persecuţia, închisoarea, despărţirea de fiica ei, de familie.  Chiar trebuia să o arunce în pușcărie? A durut-o inima pentru alții, iar “răsplata” nu trebuia să fie pedeapsa nedreaptă care să îi frângă inima!„


Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.