sâmbătă, mai 14, 2022

Turcii sunt furioși. O casă în Istanbul costă cât una în Miami

Cetățenii turci sunt revoltați de creșterea prețurilor imobiliarelor din țară, subliniind că situația a ajuns într-un punct în care acum este posibil să cumpărați o casă în Miami la prețul unui apartament de lux în cartierul Bağcılar, din Istanbul, conform Gazete Duvar.

Forumul de discuții din Turcia, Ekși Sözlük a comparat prețurile locuințelor din Bağcılar cu cele din Miami în cadrul unui raport intitulat „Vânzarea unui apartament în Bağcılar și cumpărarea unei case în Miami: acum este posibil”.

Raportul a oferit un exemplu de reclamă online pe sahibinden.com în care un agent imobiliar caută un cumpărător pentru un apartament în Bağcılar pentru 6,5 milioane de lire,  aproximativ 430.000 de dolari.

Același raport a împărtășit și prețurile caselor puse în vânzare în S.U.A., de pe site-ul Zillow, unde au fost găsite case care se vând între 299.000 dolari și 370.000 dolari în Miami.

Prețurile proprietăților au crescut cu 106 la sută în Istanbul în ultimul an. Constructorii menționează creșterea costurilor de producție, deprecierea lirei, precum și oferta redusă de pe piața imobiliară ca motive pentru creșterea prețurilor a imobiliarelor.

Indicele construcțiilor a crescut cu 102% de la an la an în martie, potrivit datelor Institutului de Statistică din Turcia (TUIK).

Pentru a aborda criza locuințelor, președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, pe 9 mai, trei pachete separate de împrumuturi. Noul pachet oferă pentru prima dată un credit mult mai ieftin. Cu toate acestea, experții au avertizat că aceste credite ipotecare ieftine vor deteriora și mai mult inflația și nu vor oferi o soluție pentru creșterea prețurilor la locuințe.

Turcia: Cântăreață notorie vizată de o televiziune, după o postare de Ziua Mamei

O cântăreață pop a fost vizată de o televiziune din Turcia, în urma unei postări de Ziua Mamei, conform Turkish Minutes.

Turcia: Pedeapsă cu închisoare majorată pentru stocarea de alimente

Ministrul Justiției, Bekir Bozdağ a anunțat că autoritățile turce lucrează la resetarea pedepsei cu închisoare cu până la trei ani, pentru stocarea de elimente, pe fondul crizei economice.

Experții în migrație: Majoritatea sirienilor nu vor să întoarcă acasă

Potrivit celui mai recent sondaj realizat în 2020 de Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), 78% dintre migranții sirieni au declarat sub nicio formă că nu doresc să se întoarcă în țara lor.

Uigurii apel disperat către ONU:  ”Nu credeți guvernul chinez, trebuie să ne credeți pe noi”

Uigurii apel disperat către ONU:  ”Nu credeți guvernul chinez, trebuie să ne credeți pe noi”

Ankara: 11 femei inculpate pentru că au făcut oțet în închisoarea

O anchetă a fost declanșată asupra deținutelor din închisoarea pentru femei din Sincan, în august, 2021, sub acuzația de „transfer obiecte interzise într-o închisoare sau la locul de arest” , precum sticle de plastic cu apă și apă gazoasă.

Lira a atins un nou record. Pentru prima dată anul acesta a ajuns la 15 unități față de dolari

Dolarul care a început ziua la nivelul de 14,96 față de liră, și-a continuat creșterea pe parcursul zilei și a depășit nivelul de 15,00 lire. 

Un deținut de 82 de ani a murit, după ce autoritățile turce i-au negat eliberarea

Bărbatul a fost transferat la o închisoare din vestul provinciei İzmir în urmă cu două luni și de atunci a fost ținut într-o celulă pentru o singură persoană.

Turcia: Lucrătorii migranți sunt exploatați de angajatori 

Eyüp Özer de la United Metal Workers Union (Birlesik Metal Is) a declarat că mulți migranți nu pot obține un permis de muncă.