vineri, septembrie 2, 2022

Turcii sunt furioși. O casă în Istanbul costă cât una în Miami

Cetățenii turci sunt revoltați de creșterea prețurilor imobiliarelor din țară, subliniind că situația a ajuns într-un punct în care acum este posibil să cumpărați o casă în Miami la prețul unui apartament de lux în cartierul Bağcılar, din Istanbul, conform Gazete Duvar.

Forumul de discuții din Turcia, Ekși Sözlük a comparat prețurile locuințelor din Bağcılar cu cele din Miami în cadrul unui raport intitulat „Vânzarea unui apartament în Bağcılar și cumpărarea unei case în Miami: acum este posibil”.

Raportul a oferit un exemplu de reclamă online pe sahibinden.com în care un agent imobiliar caută un cumpărător pentru un apartament în Bağcılar pentru 6,5 milioane de lire,  aproximativ 430.000 de dolari.

Același raport a împărtășit și prețurile caselor puse în vânzare în S.U.A., de pe site-ul Zillow, unde au fost găsite case care se vând între 299.000 dolari și 370.000 dolari în Miami.

Prețurile proprietăților au crescut cu 106 la sută în Istanbul în ultimul an. Constructorii menționează creșterea costurilor de producție, deprecierea lirei, precum și oferta redusă de pe piața imobiliară ca motive pentru creșterea prețurilor a imobiliarelor.

Indicele construcțiilor a crescut cu 102% de la an la an în martie, potrivit datelor Institutului de Statistică din Turcia (TUIK).

Pentru a aborda criza locuințelor, președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, pe 9 mai, trei pachete separate de împrumuturi. Noul pachet oferă pentru prima dată un credit mult mai ieftin. Cu toate acestea, experții au avertizat că aceste credite ipotecare ieftine vor deteriora și mai mult inflația și nu vor oferi o soluție pentru creșterea prețurilor la locuințe.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...