miercuri, aprilie 14, 2021

Turcii se tem mai mult să nu fie șomeri decât de pandemia Covid19

Mai mulți turci se tem să nu rămână fără serviciu în urma pandemiei, decât se tem de virusul în sine, a dezvăluit un sondaj realizat de Strateji Co și ERA Research, citat de Gazete Duvar.

Sondajul, realizat între 19 și 21 martie în 12 orașe, a relevat că 68 la sută dintre participanți au declarat că se tem că ei sau cineva din familia lor să-și piardă locul de muncă.

Între timp, doar 63 la sută au spus că sunt preocupați de pandemia coronavirusului.Cu toate acestea, acest număr a crescut într-un sondaj realizat săptămâna precedentă, când îngrijorarea față de propagarea  virusului ar fi ajuns  la 37 la sută.

Până în prezent, Turcia a ajuns la 2.433 de pacienți infectați cu coronavirus. iar 59 de persoane şi-au pierdut viața din cauza Covid19.


CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,