joi, iulie 25, 2024

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Creșterea prețurilor i-a lăsat într-o situație dificilă atât pe fermieri, cât și pe oamenii care doresc să sacrifice un animal. Mulți fermieri din Turcia spun că au reușit să vândă mult mai puține animale pentru sacrificiu decât anul trecut, plângându-se de creșterea costurilor de creștere a animalelor, care le afectează semnificativ prețurile.

Potrivit presei turce, prețurile pentru bovine au crescut cu 238 la sută în capitala Ankara comparativ cu anul trecut, ajungând la 220.000 TL (6.720 euro), în timp ce prețurile pentru ovine au crescut cu 300 la sută, prețurile variind între 15.000 TL (427,42 euro) și 20.000 (569 euro).

Guvernul turc oferă pensionarilor 3.000 TL (85 euro) ca bonus pentru a cumpăra un animal de sacrificiu.

Importurile de carne ca soluție?

S-a înregistrat o scădere cu 10 până la 20 la sută a vânzărilor de bovine mici și o scădere cu 30 până la 40 la sută a vânzărilor de vite mari comparativ cu anul trecut.

Guvernul turc importă carne din țări străine pentru a face carnea accesibilă oamenilor, dar că aceasta nu este o soluție pe termen lung.

Ömer Fethi Gürer, membru al parlamentului turc din principala opoziție Partidul Popular Republican (CHP) a declarat că guvernul ar trebui să își reducă dependența de importul de carne, care a început în 2010 și a continuat de-a lungul anilor, și să abordeze costurile de hrană ale fermierilor pentru a rezolva problema creșterii prețurilor cărnii roșii.

Kurban Bayram, cunoscut ca Sărbătoarea Sacrificiului, este una dintre cele două sărbători islamice principale în timpul căreia sacrificiul ritual al animalelor precum vitele sau oile este săvârșit de cei care își permit. O parte din carnea animalelor sacrificate în timpul sărbătorii este împărțită familiei, prietenilor și săracilor.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.