marți, decembrie 6, 2022

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Un student se află de peste cinci luni după gratii sub acuzația de terorism pentru o postare făcută pe contul său de Twitter, prin care susținut protestele din Kobane, conform Stockholm Center for Freedome.

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe  26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Avocatul lui Erdal susținuse anterior că clientul ei nu a putut să lucreze la studiile sale doctorale în perioada în care a stat în închisoare și că ar trebui eliberat imediat.

Erdal a fost arestat la 25 septembrie 2020 în legătură cu protestele de la Kobane, care au avut loc în sud-estul Turciei în 2014 și care s-au soldat cu 37 de vieți secerate.  El a fost acuzat de incitare la terorism și violență, iar procurorul a cerut o condamnare pe viață pentru 38 de oameni. Acuzațiile s-au bazat pe două tweet-uri nespecificate postate de Erdal.

Într-o scrisoare, Erdal a spus că nu a participat niciodată la proteste și că nu a chemat pe nimeni la violență. Acesta a susținut că a fost arestat în mod arbitrar și ilegal pentru un incident în care nu avea nicio responsabilitate.

În 2014,  Erdal a fost membru al tinerilor în comitetul executiv central al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP). El a rămas în acest rol timp de un an, lucrând ca reprezentant al tinerilor, al mișcării LGBTQ și al mișcării ecologice înainte de a demisiona în 2015 pentru a se concentra asupra cadrelor universitare.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.