marți, aprilie 23, 2024

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească. 

Ali Fuat Atik a fost, pe 17 octombrie, în vizită la micii antreprenori pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile contra COVID-19. 

Când a ajuns în fața unei shaormerii, oficialul a încercat să vorbească cu unul dintre angajați, dar acesta l-a ignorat și a continuat să-și facă treaba.  

Moment în care, Atik a susținut că este ilegal ca el să nu poarte mănuși în timp ce îl certa pe bărbat, folosindu-l ca o scuză pentru a apela proprietarul restaurantului și a cere închiderea localului.

Conform legii pentru protecție contra COVID-19, lucrătorii din restaurant nu trebuie să poartă mănuși de plastic în timp ce taie donerul, deoarece plasticul intră în contact cu focul.

După criticile de pe rețelele de socializare, prefectul și-a cerut scuze, spunând că „a fost întristat de propria sa abordare”. De asemenea, ordinul de închidere a magazinului a fost anulat.

“Nu port mască pentru că vreau să mor”

După incidentul de la restaurant, prefectul s-a îndreptat către un magazin de jucării, unde i-a făcut observație proprietarului că nu poartă mască. 

“Nu port mască pentru că vreau să mor! Marți am făcut 15 lire. Miercuri 100 de lire!Cum se poate trăi așa”, a răspuns vânzătorul revoltat.

Orașul Denizli este cunoscut pentru comerțul cu materiale textile. Din cauza crizei economice din Turcia, mulți antreprenori au avut de suferit. Un euro ajungând valoarea a 9 lire turcești.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org