miercuri, noiembrie 25, 2020

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească. 

Ali Fuat Atik a fost, pe 17 octombrie, în vizită la micii antreprenori pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile contra COVID-19. 

Când a ajuns în fața unei shaormerii, oficialul a încercat să vorbească cu unul dintre angajați, dar acesta l-a ignorat și a continuat să-și facă treaba.  

Moment în care, Atik a susținut că este ilegal ca el să nu poarte mănuși în timp ce îl certa pe bărbat, folosindu-l ca o scuză pentru a apela proprietarul restaurantului și a cere închiderea localului.

Conform legii pentru protecție contra COVID-19, lucrătorii din restaurant nu trebuie să poartă mănuși de plastic în timp ce taie donerul, deoarece plasticul intră în contact cu focul.

După criticile de pe rețelele de socializare, prefectul și-a cerut scuze, spunând că „a fost întristat de propria sa abordare”. De asemenea, ordinul de închidere a magazinului a fost anulat.

“Nu port mască pentru că vreau să mor”

După incidentul de la restaurant, prefectul s-a îndreptat către un magazin de jucării, unde i-a făcut observație proprietarului că nu poartă mască. 

“Nu port mască pentru că vreau să mor! Marți am făcut 15 lire. Miercuri 100 de lire!Cum se poate trăi așa”, a răspuns vânzătorul revoltat.

Orașul Denizli este cunoscut pentru comerțul cu materiale textile. Din cauza crizei economice din Turcia, mulți antreprenori au avut de suferit. Un euro ajungând valoarea a 9 lire turcești.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.