joi, aprilie 7, 2022

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească. 

Ali Fuat Atik a fost, pe 17 octombrie, în vizită la micii antreprenori pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile contra COVID-19. 

Când a ajuns în fața unei shaormerii, oficialul a încercat să vorbească cu unul dintre angajați, dar acesta l-a ignorat și a continuat să-și facă treaba.  

Moment în care, Atik a susținut că este ilegal ca el să nu poarte mănuși în timp ce îl certa pe bărbat, folosindu-l ca o scuză pentru a apela proprietarul restaurantului și a cere închiderea localului.

Conform legii pentru protecție contra COVID-19, lucrătorii din restaurant nu trebuie să poartă mănuși de plastic în timp ce taie donerul, deoarece plasticul intră în contact cu focul.

După criticile de pe rețelele de socializare, prefectul și-a cerut scuze, spunând că „a fost întristat de propria sa abordare”. De asemenea, ordinul de închidere a magazinului a fost anulat.

“Nu port mască pentru că vreau să mor”

După incidentul de la restaurant, prefectul s-a îndreptat către un magazin de jucării, unde i-a făcut observație proprietarului că nu poartă mască. 

“Nu port mască pentru că vreau să mor! Marți am făcut 15 lire. Miercuri 100 de lire!Cum se poate trăi așa”, a răspuns vânzătorul revoltat.

Orașul Denizli este cunoscut pentru comerțul cu materiale textile. Din cauza crizei economice din Turcia, mulți antreprenori au avut de suferit. Un euro ajungând valoarea a 9 lire turcești.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.