miercuri, aprilie 20, 2022

Turcia:Medicul care susține că sunt mii de infectați cu coronavirus, a fost obligat să-și ceară scuze

O doctoriță care a susținut că sunt mii de infectați cu coronavirus în Turcia, contrar numerelor citate de oficiali, a fost obligată să-și ceară scuze, relatează Gazete Duvar.

Güle Çınar a fost forțată să își ceară scuze după a apărut pe rețelele de socializare un video în care a fost surprisă povestind despre situația actuală a epidemiei din Turcia, în cadrul unei conferințe susținute în Spitalul Universității din  Ankara, Facultatea de Medicină.

 „Numărul de cazuri este de mii. Numerele nu sunt de ordinul sutelor, cum spun oficialii. Acum este deja în societate, iar Istanbulul este într-o stare groaznică. De asemenea, a început să fie groaznic și în Ankara ”, spune Çınar în videoclip.

„Trebuie să acționați într-un mod în care vă simțiți confortabil, dar trebuie să folosim echipamentul foarte atent, deoarece se pare că am avut un început prost și nu știm cum va merge. Sperăm să nu devenim Italia ”, a adăugat doctorița.

Turcia:Medicul care susține că sunt mii de infectați cu coronavirus, a fost obligat să-și ceară scuze

„Numărul de cazuri este de mii. Numerele nu sunt de ordinul sutelor, cum spun oficialii" a declarat un medic din Turcia.*În urma incidentului, autoritățile turce au lansat o achetă împotriva mediculului, iar Facultatea de Medicină a Universității Ankara a obligat-o pe să își ceară scuze într-o declarație scrisă.*În urma incidentului, autoritățile turce au lansat o achetă împotriva mediculului, iar Facultatea de Medicină a Universității Ankara a obligat-o pe Çınar să își ceară scuze într-o declarație scrisă.#coronavirus #covid19 #tukey #Turcia

Gepostet von Zaman Romania am Sonntag, 22. März 2020

În urma incidentului, autoritățile turce au lansat o achetă împotriva mediculului, iar Facultatea de Medicină a Universității Ankara a obligat-o pe Çınar să își ceară scuze într-o declarație scrisă.

Cu toate acesta, Asociația Medicală Turcă a criticat conducerea facultății, cerând să ii se ceară scuze medicului pentru că a fost obligată să-și ceară scuze.

„Observațiile colegei nostru nu includ nicio insultă și nu sunt complet lipsite de fundament. Se știe că toți cei 21.000 de pelerini care s-au întors din Umrah nu au fost testați sau puși în carantină și că, acum, sunt în toată Turcia. În acest caz, este un act rușinos să oblige un medic să își ceară scuze pentru observațiile făcute într-o ședință închisă ”,  se arată într-un comunicat lansat de asociație.

Videoclipul cu medicul a fost împărtășit de mii de utilizatori de socializare, solicitând explicații ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, care confirmat 21 decese și 947 de infectați cu coronavirus.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional