miercuri, ianuarie 6, 2021

O familie de etinie uygură dată dispărută, găsită în lagărul din Xinjiang, China

O familie de etnie uygură dispărută  de ani de zile este ținută  într-un lagăr din regiunea autonomă Xinjiang Uyghur, din China, a confirmat o sursă oficială locală.

Mehmut Memet, în vârstă de 23 de ani, și mama sa, Ayturem Hudesh, au dispărut din orașul natal Aqyar, în județul Uchturpan, în 2017, conform declarațiilor surorii sale Zeytune Memet pentru serviciu RFA.

„Mama a ieșit după un an în tabere, dar fratele meu este dispărut. Știam că a dispărut, dar chiar și după ce am căutat în mod constant informații, nu am putut afla de ce.””, a spus Zeytune.

Cei doi frați conduceau un salon de coafură în satul natal din Baza din 2011, potrivit lui Zeytune, și „nu s-au amestecat niciodată în probleme politice”.

Cu toate acestea, autoritățile au confirmat că au fost reținuți pentru conținutul trimis folosind aplicația de mesagerie WeChat, pentru a fi reeducați.

Beijing a negat inițial existența taberelor în XUAR, dar anul trecut a schimbat abordarea și a început să descrie facilitățile drept „școli internate” care oferă formare profesională pentru uiguri.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.