24.4 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

O familie de etinie uygură dată dispărută, găsită în lagărul din Xinjiang, China

O familie de etnie uygură dispărută  de ani de zile este ținută  într-un lagăr din regiunea autonomă Xinjiang Uyghur, din China, a confirmat o sursă oficială locală.

Mehmut Memet, în vârstă de 23 de ani, și mama sa, Ayturem Hudesh, au dispărut din orașul natal Aqyar, în județul Uchturpan, în 2017, conform declarațiilor surorii sale Zeytune Memet pentru serviciu RFA.

„Mama a ieșit după un an în tabere, dar fratele meu este dispărut. Știam că a dispărut, dar chiar și după ce am căutat în mod constant informații, nu am putut afla de ce.””, a spus Zeytune.

Cei doi frați conduceau un salon de coafură în satul natal din Baza din 2011, potrivit lui Zeytune, și „nu s-au amestecat niciodată în probleme politice”.

Cu toate acestea, autoritățile au confirmat că au fost reținuți pentru conținutul trimis folosind aplicația de mesagerie WeChat, pentru a fi reeducați.

Beijing a negat inițial existența taberelor în XUAR, dar anul trecut a schimbat abordarea și a început să descrie facilitățile drept „școli internate” care oferă formare profesională pentru uiguri.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.