15.5 C
București
duminică, septembrie 20, 2020

Turcia:Istanța a respins eliberarea oficialului de la ambasada SUA

O instanță din Turcia a respins cererea de eliberare a unui ofial de la consulatului american sub acuzații de spionaj, în ciuda argumentului că nu a fost prezentată nicio dovadă credibilă împotriva sa, a informat Turkish Minute.

Cerea de eliberarea a lui Metin Topuz, cetățean turc a fost respinsă. Fostul oficial al Consulatului General al SUA din Istanbul a fost închis în octombrie 2017, fiind acuzat de legături Mișcarea Gülen.

„Acuzațiile se bazează pe argumente nerealiste și declarațiilor contradictorii ale așa-numitilor martori”, s-a apărat Topuz în fața instanței de la Istanbul.

Procesul a fost întârziat, deoarece procurorii încearcă să localizeze un martor despre care avocații lui Topuz spun că a fugit în Italia și nu are nicio legătură cu cazul.

De la lovitura de stat eșuată din 2016, sute de oameni au fost arestați pentru legături cu Mișcarea Gülen, iar peste 150.000 de persoane cu posturi din sectorul public au fost concediate prin decret.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.