marți, decembrie 6, 2022

Turcia:Închiderea magazinelor cu băuturi alcoolice a stârnit controverse

O decizie guvernamentală de a închide magazinele de băuturi alcoolice în timpul carantinei complete a declanșat controverse în Turcia, conform Hurriyet Daily News.

Supermarketurile, măcelăriile și magazinele alimentare vor funcționa între orele 10:00-17:00,  în timpul carantinei, dar magazinele de băuturi alcoolice (cunoscute sub numele de magazinele Tekel din Turcia) vor fi închise în această perioadă, conform autorităților turce.

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a declarat că permiterea piețelor să vândă băuturi alcoolice în timpul închiderii de weekend creează concurență neloială. 

„Încercăm să protejăm drepturile magazinelor Tekel. Decizia noastră este în conformitate cu punctele de vedere științifice ”, a declarată Soylu.

Cu toate acestea, Veli Ağbaba, vicepreședinte al principalului partid de opoziție al Partidului Republican Popular (CHP), a criticat interdicția vânzării de alcool.

„Aceste interdicții arată că este o încercare de schimbare socială, nu o luptă împotriva focarului. Guvernul ar trebui să regândească această decizie „, susține Ağbaba.

De asemenea, reprezentanții Tekel și-au manifestat nemulțumirea, afirmând că această decizia creează o concurență neloială.

„Multe magazine Tekel servesc și ca magazin alimentar, vând ziare și produse alimentare de bază, cum ar fi pâine, iaurt și apă, clienților lor din cartiere. Nu vând doar băuturi alcoolice Problema nu trebuie restrânsă la vânzările de alcool.”, afirmă Ferihan Karasu, de la o organizație care reprezintă magazinele Tekel.

Interzicerea încalcă drepturile constituționale ale oamenilor, potrivit lui Erinç Sağkan, șeful Asociației Baroului din Ankara, menționând că decizia ar putea fi contestată pe motive legale.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.