vineri, aprilie 30, 2021

Turcia:Închiderea magazinelor cu băuturi alcoolice a stârnit controverse

O decizie guvernamentală de a închide magazinele de băuturi alcoolice în timpul carantinei complete a declanșat controverse în Turcia, conform Hurriyet Daily News.

Supermarketurile, măcelăriile și magazinele alimentare vor funcționa între orele 10:00-17:00,  în timpul carantinei, dar magazinele de băuturi alcoolice (cunoscute sub numele de magazinele Tekel din Turcia) vor fi închise în această perioadă, conform autorităților turce.

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a declarat că permiterea piețelor să vândă băuturi alcoolice în timpul închiderii de weekend creează concurență neloială. 

„Încercăm să protejăm drepturile magazinelor Tekel. Decizia noastră este în conformitate cu punctele de vedere științifice ”, a declarată Soylu.

Cu toate acestea, Veli Ağbaba, vicepreședinte al principalului partid de opoziție al Partidului Republican Popular (CHP), a criticat interdicția vânzării de alcool.

„Aceste interdicții arată că este o încercare de schimbare socială, nu o luptă împotriva focarului. Guvernul ar trebui să regândească această decizie „, susține Ağbaba.

De asemenea, reprezentanții Tekel și-au manifestat nemulțumirea, afirmând că această decizia creează o concurență neloială.

„Multe magazine Tekel servesc și ca magazin alimentar, vând ziare și produse alimentare de bază, cum ar fi pâine, iaurt și apă, clienților lor din cartiere. Nu vând doar băuturi alcoolice Problema nu trebuie restrânsă la vânzările de alcool.”, afirmă Ferihan Karasu, de la o organizație care reprezintă magazinele Tekel.

Interzicerea încalcă drepturile constituționale ale oamenilor, potrivit lui Erinç Sağkan, șeful Asociației Baroului din Ankara, menționând că decizia ar putea fi contestată pe motive legale.

Turcia: Mai mult de 13.000 de minori au fost căsătoriți

Un total de 13.740 de copii au fost căsătoriți în Turcia în 2020, iar 95% dintre ei sunt fete, conform unui raport...

Turcia:Închiderea magazinelor cu băuturi alcoolice a stârnit controverse

O decizie guvernamentală de a închide magazinele de băuturi alcoolice în timpul carantinei complete a declanșat controverse în Turcia

Turcia a trimis 10 polițiști să caute proprietarul criptomonedei. Acesta a fugit cu 2 milioane de euro dobândiți prin fraudă

Ministerul Justiției din Turcia a trimis 5 polițiști în Albania, după ce depus o notificare roșie a Interpol Albaniei și 5 polițiști...

PEN Internațional cere Turciei eliberarea scriitoarei de origine kurd, condamnată de terorism pentru scrierile sale

PEN Internațional a făcut apel către autoritățile turce pentru a opri anchetarea scriitoarei de origine kurdă, care este acuzată pentru presupuse legături cu organizație terorism pentru scrieriile sale în limba kurdă,

Protest la malul Mării Negre:”Apa oamenilor, apicultura și ceaiul vor fi distruse.”

Localnicii din provincia Rize de la malul Mării Negre protestează de o săptămână împotriva unui proiect de carieră de piatră, conform bianet.org

O femeie, care luptă pentru dreptate după ce fiul și soțul au fost uciși, se află în spital infectată cu COVID-19

Misra Oz care a devenit cunoscută pe rețelele de socializare după ce a încercat să facă dreptate după moartea fiului și soțului, luptă acum pentru viața ei împotriva COVID-19 într-un spital din districtul Kadıköy, din Istanbul.

Magazinul care vindea mai ieftin pâinea, suspendat de poliție:„Politica nu se poate juca cu pâinea oamenilor!”

Primăria Istanbul oferă pâine mai ieftină cetățenilor, cu toate acestea, poliția a încercat să împiedice echipele primăriei să construiască un alt magazin,...

COVID-19:Turcia anunță închiderea completă în perioada 29 aprilie-17 mai

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia va implementa o închidere totală din 29 aprilie până pe 17 mai, pe fondul pandemiei COVID-19, conform Duvar English.