miercuri, august 3, 2022

Turcia: Veniturile din turismul aproape se triplează, îndreptându-se către un nivel anual record

Turcia aproape și-a triplat veniturile, îndreptându-se către un nivel anual record, conform Ahval News.

Conform Institutul de Statistică din Turcia, țara a câștigat 8,72 miliarde de dolari din turism în al doilea trimestru al acestui an. Veniturile aproape s-au triplat de la 3 miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie 2021.

Veniturile din turism în prima jumătate a anului au totalizat 14,2 miliarde de dolari, depășind cele din 2019, care a fost un an record.

Pe atunci, Turcia a câștigat 12,6 miliarde dolari în primele șase luni, inclusiv 7,97 miliarde dolari în al doilea trimestru și 34,5 miliarde dolari în întregul an.

Vizitatorii de 18,4 milioane în prima jumătate a acestui sunt mai puțin comparativ cu 2019, când au fost 19,4 milioane în primele șase luni.

Turcia încearcă să mărească veniturile din turism pentru a ajuta la finanțarea unui deficit de cont curent care s-a mărit alarmant în acest an din cauza reducerilor ratelor dobânzilor și a unei creșteri a importurilor.

Deficitul mai mare a făcut presiuni asupra lirei, care a pierdut mai mult de un sfert din valoare în 2022, după ce a scăzut cu 44% anul trecut.

Turcia: Veniturile din turismul aproape se triplează, îndreptându-se către un nivel anual record

Pe atunci, Turcia a câștigat 12,6 miliarde dolari în primele șase luni, inclusiv 7,97 miliarde dolari în al doilea trimestru și 34,5 miliarde dolari în întregul an.

3 victime ale guvernului turc au fost arestate, după ce au încercat să treacă granița

Yaşar, care a fost arestat împreună cu cuplul Anur, fusese şi el condamnat la închisoare pentru aceeaşi acuzaţie.

Cutremurător! O femeie a născut în mijlocul râului Evros, după ce a încercat să treacă granița spre Grecia

Potrivit informațiilor obținute, Süheyla Rizai, cetățean a Afganistanului, care s-a numărat printre imigranții ilegali împinși de autoritățile grecești în largul râului din provincia Edirne, a născut pe o barcă în mijlocul râului.

Liber în Turcia fără pașaport: Bulgarii au năvălit în Edirne să facă cumpărături

După decizia publicată, ieri, în Monitorul Oficial, cetățenii bulgari s-au înghesuit la Edirne cu autobuzele și cu propriile lor vehicule pentru a face cumpărături.

De neratat pentru turiștii în Istanbul! Cisterna Basilică, de lângă Hagia Sofia a fost redeschisă

Acesta a fost complet închis în pandemie, permițând lucrătorilor să consolideze și să curețe basilica. Tije de oțel au fost întinse peste cornișele celor 336 de coloane care susțin tavanul subteran, dispuse în 12 rânduri de 28.

Istanbul. Ultimul muzeu înființat în timpul Imperiului Otoman! „Cea mai bogată colecție de artă islamică din lume” 

Muzeul este situat în Palatul Ibrahim Pașa, din cartierul Sultanahmet, din Istanbul. Înființat în 1914, scopul muzeul a fost de a preveni pierderea și furtul obiectelor de valoare istorică și religioasă din moschei, școli religioase, zawia și sanctuare din tot Imperiul Otoman.

Istanbul: Inflația anuală a atins cel mai înalt nivel din ultimii 24 de ani

Inflația anuală din cel mai mare oraș și centru comercial al Turciei, Istanbul, a atins un nou nivel...

Turcia: Rugăciunea de înmormântare refuzată din cauza numelui de familie pe care îl purta

Imamii din trei moschei nu au condus rugăciunea funerară a lui Mükafat Gülen din cauza instrucțiunii muftiului Edremit, din provincia de la Marea Egee, Balikesir.