vineri, noiembrie 25, 2022

Turcia: Veniturile din turismul aproape se triplează, îndreptându-se către un nivel anual record

Turcia aproape și-a triplat veniturile, îndreptându-se către un nivel anual record, conform Ahval News.

Conform Institutul de Statistică din Turcia, țara a câștigat 8,72 miliarde de dolari din turism în al doilea trimestru al acestui an. Veniturile aproape s-au triplat de la 3 miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie 2021.

Veniturile din turism în prima jumătate a anului au totalizat 14,2 miliarde de dolari, depășind cele din 2019, care a fost un an record.

Pe atunci, Turcia a câștigat 12,6 miliarde dolari în primele șase luni, inclusiv 7,97 miliarde dolari în al doilea trimestru și 34,5 miliarde dolari în întregul an.

Vizitatorii de 18,4 milioane în prima jumătate a acestui sunt mai puțin comparativ cu 2019, când au fost 19,4 milioane în primele șase luni.

Turcia încearcă să mărească veniturile din turism pentru a ajuta la finanțarea unui deficit de cont curent care s-a mărit alarmant în acest an din cauza reducerilor ratelor dobânzilor și a unei creșteri a importurilor.

Deficitul mai mare a făcut presiuni asupra lirei, care a pierdut mai mult de un sfert din valoare în 2022, după ce a scăzut cu 44% anul trecut.

Erdogan a dat mâna cu Sisi, președintele Egiptului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a strâns mâna cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, pe...

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Turcia: Un post de știri a difuzat imagini cu casa unui jurnalist exilat în Suedia

Ca răspuns reporterului TRT Haber, Keneş a postat pe Twitter că crede că Boyraz este un jurnalist tânăr şi fără experienţă şi că îşi distruge propriul nume.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

ONU apel urgent către Turcia! Cazul profesoarei arestate încalcă drepturile omului

La sfârșitul lunii decembrie 2018, o instanță locală a condamnat-o pe Alakuş la șapte ani și șase luni de închisoare sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă, pe baza faptului că ea a depus bani la Bank Asya, care a fost afiliată Mișcării Gülen și a descărcat aplicația ByLock pe telefonul ei și a participat la un miting pașnic.

Cutremur puternic în Turcia: 1 mort și 45 de răniți

Un cutremur cu magnitudine de 5,9 a avut loc, în dimineața de miercuri, în Turcia, conform presei turce.a

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.