sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia: Veniturile din turismul aproape se triplează, îndreptându-se către un nivel anual record

Turcia aproape și-a triplat veniturile, îndreptându-se către un nivel anual record, conform Ahval News.

Conform Institutul de Statistică din Turcia, țara a câștigat 8,72 miliarde de dolari din turism în al doilea trimestru al acestui an. Veniturile aproape s-au triplat de la 3 miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie 2021.

Veniturile din turism în prima jumătate a anului au totalizat 14,2 miliarde de dolari, depășind cele din 2019, care a fost un an record.

Pe atunci, Turcia a câștigat 12,6 miliarde dolari în primele șase luni, inclusiv 7,97 miliarde dolari în al doilea trimestru și 34,5 miliarde dolari în întregul an.

Vizitatorii de 18,4 milioane în prima jumătate a acestui sunt mai puțin comparativ cu 2019, când au fost 19,4 milioane în primele șase luni.

Turcia încearcă să mărească veniturile din turism pentru a ajuta la finanțarea unui deficit de cont curent care s-a mărit alarmant în acest an din cauza reducerilor ratelor dobânzilor și a unei creșteri a importurilor.

Deficitul mai mare a făcut presiuni asupra lirei, care a pierdut mai mult de un sfert din valoare în 2022, după ce a scăzut cu 44% anul trecut.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.