duminică, iunie 23, 2024

Turcia: Veniturile din turismul aproape se triplează, îndreptându-se către un nivel anual record

Turcia aproape și-a triplat veniturile, îndreptându-se către un nivel anual record, conform Ahval News.

Conform Institutul de Statistică din Turcia, țara a câștigat 8,72 miliarde de dolari din turism în al doilea trimestru al acestui an. Veniturile aproape s-au triplat de la 3 miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie 2021.

Veniturile din turism în prima jumătate a anului au totalizat 14,2 miliarde de dolari, depășind cele din 2019, care a fost un an record.

Pe atunci, Turcia a câștigat 12,6 miliarde dolari în primele șase luni, inclusiv 7,97 miliarde dolari în al doilea trimestru și 34,5 miliarde dolari în întregul an.

Vizitatorii de 18,4 milioane în prima jumătate a acestui sunt mai puțin comparativ cu 2019, când au fost 19,4 milioane în primele șase luni.

Turcia încearcă să mărească veniturile din turism pentru a ajuta la finanțarea unui deficit de cont curent care s-a mărit alarmant în acest an din cauza reducerilor ratelor dobânzilor și a unei creșteri a importurilor.

Deficitul mai mare a făcut presiuni asupra lirei, care a pierdut mai mult de un sfert din valoare în 2022, după ce a scăzut cu 44% anul trecut.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.