joi, septembrie 28, 2023

Turcia: Un președinte AKP amenință angajații primăriei: ”Dacă nu ne dau votul, promit că îi las fără loc de muncă”

Menderes Atilla, primar al partidului aflat la putere (AKP) din districtul Ceylanpınar, Şanlıurfa, i-a amenințat cu concedierea pe angajați dacă nu își dau voturile partidului său.

Toți primarii aparținând partidului de guvernământ al regimului Erdoğan au început să exercite presiuni asupra angajaților din primării în perspectiva votului de la alegerile din 24 iunie.

Primarul AKP al districtului Ceylanpınar, Menderes Atilla, într-un discurs ținut la o reuniune electorală a partidului, i-a amenințat pe angajații primăriei astfel: ”Dacă nu ne dau votul lor, promit să-i las pe drumuri, ca înainte”.

Alte imagini asemănătoare cu cele în care primarul din Ceylanpınar își amenință angajații cu concedierea s-au derulat și înaintea referendumului de anul trecut, protagonist fiind  primarul din Düziçi. Ökkeş Namlı, primarul AKP din Düziçi, şi-a amenințat în mod deschis angajații cu concedierea dacă nu votează ”Da” la 16 aprilie, pe cei ce votează ”Nu” declarându-i ”teroriști”.

 

 


 

 

 

 

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...