18.2 C
București
vineri, septembrie 18, 2020

Turcia: Un președinte AKP amenință angajații primăriei: ”Dacă nu ne dau votul, promit că îi las fără loc de muncă”

Menderes Atilla, primar al partidului aflat la putere (AKP) din districtul Ceylanpınar, Şanlıurfa, i-a amenințat cu concedierea pe angajați dacă nu își dau voturile partidului său.

Toți primarii aparținând partidului de guvernământ al regimului Erdoğan au început să exercite presiuni asupra angajaților din primării în perspectiva votului de la alegerile din 24 iunie.

Primarul AKP al districtului Ceylanpınar, Menderes Atilla, într-un discurs ținut la o reuniune electorală a partidului, i-a amenințat pe angajații primăriei astfel: ”Dacă nu ne dau votul lor, promit să-i las pe drumuri, ca înainte”.

Alte imagini asemănătoare cu cele în care primarul din Ceylanpınar își amenință angajații cu concedierea s-au derulat și înaintea referendumului de anul trecut, protagonist fiind  primarul din Düziçi. Ökkeş Namlı, primarul AKP din Düziçi, şi-a amenințat în mod deschis angajații cu concedierea dacă nu votează ”Da” la 16 aprilie, pe cei ce votează ”Nu” declarându-i ”teroriști”.

 

 


 

 

 

 

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.