luni, februarie 19, 2024

Turcia: Șomajul în rândul tinerilor a ajuns la un nivel record

Rata șomajului Turciei în rândul tinerilor a crescut cu aprope 27% din august 2019, atingând un nivel recod, a informat vineri Institutul Turc de Statistică (TUIK).

Cetățenii turci între 15 și 64 de ani care nu au locuri de muncă au atins procentajul de 27,4 la %, iar cei care nu au studii a urcat la 30 la % sută.

Ocuparea forței de muncă neagricole a crescut cu 3,5 procente,  până la 16,7 la sută, iar ocuparea agricolă a scăzut cu 94.000 de persoane, a informat institutul. 

De asemnea, forța de muncă din Turcia a fost înregistrată la 28.529.000 de lucrători, cu 789.000 mai puțin decât anul precedent.

În pofida cifrelor reale, Partidul de la guvernare,  Justiție și Dezvoltare (AKP) estimează că rata șomajului va scădea la 12,9 la sută până în decembrie și cu 11,8 la sută până la sfârșitul anului următor.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Istanbul: Cheltuielile pentru o familie de patru persoane depășește 53.000 de lire

Agenția de Planificare a Municipalității din Istanbul (İPA), condusă de opoziție a dezvăluit date care arată că costul vieții în Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, a crescut cu o medie de 80,29% în ultimul an.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.