vineri, decembrie 25, 2020

Turcia și-a extins colectarea ilegală de informații în Grecia

Organizația Națională de Informații din Turcia a extins colectarea ilegală de informații și activitățile de supraveghere în Grecia, informează Nordic Monitors. 

Documentele secrete dezvăluite de Nordic Monitors expun activități expansive desfășurate de serviciul de informație și diplomați turci din Grecia.

“Operațiunile secrete, deși vizează membrii ai mișcării Gülen, dezvăluie modul în care Turcia a fost transformată sub conducerea președintelui Recep Tayyip Erdoğan, în efectuarea operațiunilor de informații masive în Grecia și provocând interesele de securitate națională grecească.” se arată în articol.

Conform primului document marcat secret și datat din 13 februarie 2020, agenția de spionaj a prezentat pe 7 februarie 2020 un raport cu refugiații în Grecia pentru a scăpa de represiunile guvernului lui Erdoğan.

Documentul secret al guvernului turc care relevă existența unor informații despre Grecia, depuse de agenții spioni MIT.

Raportul de 39 de pagini conține detalii despre aproape 300 de persoane care au reușit să treacă în Grecia pentru a scăpa de închisoare sub acuzații fabricate de terorism și alte crime în Turcia. Pe fiecare pagină, a fost tipărit un avertisment în partea de jos, atenționând că informația trebuie să fie utilizată fără a identifica sursa.

MIT mashează sursele

Documentul a fost semnat de Erdoğan Kartal, șeful adjunct al departamentului de combatere a terorismului la Direcția Generală de Securitate (Emniyet) din Ankara și distribuit în zeci de provincii turcești într-un mesaj secret pentru acțiuni ulterioare ale poliției împotriva solicitanților de azil turcesc, identificat în informațiile MIT.

Aparent îngrijorat de o scurgere a documentului și o posibilă cădere din activitatea scandaloasă pe teritoriul elen, Kartal a făcut referire la sursa de informații drept „nota de informații obținută de la instituția afiliată IV”. 

IV este numărul de cod al agenției  de spionaj MIT, care folosește resurse financiare și logistice uriașe pentru a colecta date despre adversarii lui Erdoğan în străinătate. În comunicatul intern, pentru a păstra sursa confidențială. Mascarea sursei oferă, de asemenea, agențiilor, o acoperie în cazul în care sunt expuse pentru implicarea în activități ilegale.

Un alt document secret al guvernului turc care dezvăluie operațiunie de spionaj care vizează critici din Grecia, condus de Ambasada Turciei la Atena.

De asemenea, este o tactică de sustragere a cerințelor stricte ale Codului turc privind procedura penală (CMUK), care nu ia în considerare notele de informații despre probe legale într-o instanță de judecată. Orice probă prezentată instanței trebuie să fie obținută legal și autorizată și revizuită de o instanță, iar procurorii trebuie să utilizeze numai agenții de aplicare a legii, cum ar fi poliția.

Astfel, informațiile obținute ilegal au fost transmise departamentului de poliție, care a încercat să ascundă identitatea sursei și să o prezinte drept dovezi împotriva persoanelor care au fost spionate de MIT. 

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.