joi, mai 30, 2024

Turcia: Sediul central confiscat, transformat în clădire judecătorească

Turcia a transformat sediul central al ziarului Zaman, confiscat de guvern în 2016, într-o clădire judecătorească, potrivit Turkish Minute.

Cu toate că proprietarul a depus un dosar la ICSID, o instituție internațională de arbitraj care furnizează soluționarea litigiilor legale și conciliere între investitorii internaționali, guvernul turc a transformat-o într-o clădire pentru judecătorie.

O companie din Belgia, numită Cascade Investment NV, care revendică proprietatea asupra clădirii a susținut că sediul central din Zaman era deținut de Cihan Medya Dağıtım AȘ, din care era acționar și că compania a fost confiscată ilegal de Turcia.

La începutul anului 2015, Cascade Investment NV a cumpărat acțiunile Cihan Medya Dağıtım AȘ, care deținea clădirile și fabricile de imprimare ale Zamanului.

Construcția situată în districtul Yenibosna din Istanbul a fost proiectată și construită special pentru ziar în 2005, însă a fost confiscată de guvern la 4 martie 2016 pentru presupusa afiliere cu mișcarea Gülen.

Zeci de jurnaliști ai cotidianului Zaman au fost puși după gratii după puciul eșuat.De asemenea, guvernul a închis aproximativ 200 organe de media, inclusiv agenții kurde de știri și ziare.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Turcia. Eutanasierea câinilor fără stăpân. Proiectul de lege înaintat în parlament

Potrivit controversatului proiect de lege, animalele fără stăpân vor fi capturate și plasate în adăposturi. Dacă nu sunt adoptați în termen de o lună, vor fi eutanasiați.