vineri, martie 5, 2021

Numărul șomerilor din Turcia este mai mare decât populația din 109 țări

Principalul partid de opoziție  din Turcia a contestat statisticile oficiale ale șomajului, susținând că numărul șomerilor este mai mare decât populațiile din 109 țări,informează Duvar English.

Purtătorul de cuvânt Partidului Republican al Poporului (CHP), Faik Öztrak a afirmat că că rata șomajului real al țării este de 30,6%, ceea ce corespunde peste 10,5 milioane de persoane.

Cele mai recent lansate cifre oficiale ale șomajului furnizate de Institutul Turc de Statistică (TÜİK) indică faptul că 3,8 milioane de persoane erau fără locuri de muncă începând cu luna mai a acestui an (12,9% din forța de muncă).

Cu toate acestea, Öztrak a declarat că acest număr depășește 10,5 milioane atunci când îi contabilizează pe cei care nu caută în mod activ un loc de muncă pe baza lipsei de speranță și atunci când includ lucrători sezonieri, plus cei care nu sunt angajați din alte motive. Astfel, rata reală a șomajului ajunge la Turciei la 30,6 la sută.

„Mai mult, începând cu luna mai 2020, existau peste cinci milioane de oameni care păreau a fi angajați, dar care nu erau la serviciu. Împreună cu acești oameni, numărul cetățenilor noștri șomeri se apropie de 16 milioane ”, a susținut Öztrak.

Rata șomajului și a inflației din Turcia continuă să crească în ultimii câțiva ani. Experții avertizează asupra unei potențială criză economică, mai ales, că  lira turcă a scăzut, ajungând la 7,34 unități față de dolar începând cu această săptămână.

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.