18.5 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Numărul șomerilor din Turcia este mai mare decât populația din 109 țări

Principalul partid de opoziție  din Turcia a contestat statisticile oficiale ale șomajului, susținând că numărul șomerilor este mai mare decât populațiile din 109 țări,informează Duvar English.

Purtătorul de cuvânt Partidului Republican al Poporului (CHP), Faik Öztrak a afirmat că că rata șomajului real al țării este de 30,6%, ceea ce corespunde peste 10,5 milioane de persoane.

Cele mai recent lansate cifre oficiale ale șomajului furnizate de Institutul Turc de Statistică (TÜİK) indică faptul că 3,8 milioane de persoane erau fără locuri de muncă începând cu luna mai a acestui an (12,9% din forța de muncă).

Cu toate acestea, Öztrak a declarat că acest număr depășește 10,5 milioane atunci când îi contabilizează pe cei care nu caută în mod activ un loc de muncă pe baza lipsei de speranță și atunci când includ lucrători sezonieri, plus cei care nu sunt angajați din alte motive. Astfel, rata reală a șomajului ajunge la Turciei la 30,6 la sută.

„Mai mult, începând cu luna mai 2020, existau peste cinci milioane de oameni care păreau a fi angajați, dar care nu erau la serviciu. Împreună cu acești oameni, numărul cetățenilor noștri șomeri se apropie de 16 milioane ”, a susținut Öztrak.

Rata șomajului și a inflației din Turcia continuă să crească în ultimii câțiva ani. Experții avertizează asupra unei potențială criză economică, mai ales, că  lira turcă a scăzut, ajungând la 7,34 unități față de dolar începând cu această săptămână.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.