joi, noiembrie 26, 2020

Numărul șomerilor din Turcia este mai mare decât populația din 109 țări

Principalul partid de opoziție  din Turcia a contestat statisticile oficiale ale șomajului, susținând că numărul șomerilor este mai mare decât populațiile din 109 țări,informează Duvar English.

Purtătorul de cuvânt Partidului Republican al Poporului (CHP), Faik Öztrak a afirmat că că rata șomajului real al țării este de 30,6%, ceea ce corespunde peste 10,5 milioane de persoane.

Cele mai recent lansate cifre oficiale ale șomajului furnizate de Institutul Turc de Statistică (TÜİK) indică faptul că 3,8 milioane de persoane erau fără locuri de muncă începând cu luna mai a acestui an (12,9% din forța de muncă).

Cu toate acestea, Öztrak a declarat că acest număr depășește 10,5 milioane atunci când îi contabilizează pe cei care nu caută în mod activ un loc de muncă pe baza lipsei de speranță și atunci când includ lucrători sezonieri, plus cei care nu sunt angajați din alte motive. Astfel, rata reală a șomajului ajunge la Turciei la 30,6 la sută.

„Mai mult, începând cu luna mai 2020, existau peste cinci milioane de oameni care păreau a fi angajați, dar care nu erau la serviciu. Împreună cu acești oameni, numărul cetățenilor noștri șomeri se apropie de 16 milioane ”, a susținut Öztrak.

Rata șomajului și a inflației din Turcia continuă să crească în ultimii câțiva ani. Experții avertizează asupra unei potențială criză economică, mai ales, că  lira turcă a scăzut, ajungând la 7,34 unități față de dolar începând cu această săptămână.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,