luni, februarie 19, 2024

Turcia: Scufundare record pentru a atrage atenția asupra violenței împotriva femeilor

O înotătoare din Turcia se va scufunda pentru a înregistra recordul mondial în categoria „cea mai lungă distanță de înot subacvatic cu o singură respirație” pentru a atrage atenția asupra violenței împotriva femeilor, informează Hurriyet Daily News.

Birgül Erken, o atletă la nivel național, a susținut că dorește să bată recordul pentru a atrage atenția asupra violenței domestice  și în memoria lui Pınar Gültekin, care a fost ucisă luna trecută.

„Vreau să dedic această înregistrare tuturor femeilor și fetelor. Aș dori să-i mulțumesc soțului meu, Değer Erken, și echipei mele, guvernatorului Çanakkale, İlhami Aktaș, care este întotdeauna cu mine ”, a afirmat Birgül.

Sportiva națională în vârstă de 43 de ani, are mai multe recorduri la activul său, în Turcia, și este cunoscută pentru realizările sale, printre care și implicarea în proiecte de responsabilitate socială.

La mijlocul lunii iulie, crima brutală asupra lui  Pınar Gültekin, în vârstă de 27 de ani,comisă  de către Cemal Metin Avcı, un bărbat care conduce un bar în orașul stațiunii Akyaka din provincia Muğla, Egeea, a stârnit revoltă la nivel național.

Politicieni, medici,universitari din mediul academic și ONG-uri au reacționat, de asemenea, la crima și monitorizarea femicidelor în Turcia, unde mai mult de 235 de femei au fost ucise până acum în 2020, conform platformei We Will Stop Femicides (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment