marți, aprilie 12, 2022

Turcia: Scufundare record pentru a atrage atenția asupra violenței împotriva femeilor

O înotătoare din Turcia se va scufunda pentru a înregistra recordul mondial în categoria „cea mai lungă distanță de înot subacvatic cu o singură respirație” pentru a atrage atenția asupra violenței împotriva femeilor, informează Hurriyet Daily News.

Birgül Erken, o atletă la nivel național, a susținut că dorește să bată recordul pentru a atrage atenția asupra violenței domestice  și în memoria lui Pınar Gültekin, care a fost ucisă luna trecută.

„Vreau să dedic această înregistrare tuturor femeilor și fetelor. Aș dori să-i mulțumesc soțului meu, Değer Erken, și echipei mele, guvernatorului Çanakkale, İlhami Aktaș, care este întotdeauna cu mine ”, a afirmat Birgül.

Sportiva națională în vârstă de 43 de ani, are mai multe recorduri la activul său, în Turcia, și este cunoscută pentru realizările sale, printre care și implicarea în proiecte de responsabilitate socială.

La mijlocul lunii iulie, crima brutală asupra lui  Pınar Gültekin, în vârstă de 27 de ani,comisă  de către Cemal Metin Avcı, un bărbat care conduce un bar în orașul stațiunii Akyaka din provincia Muğla, Egeea, a stârnit revoltă la nivel național.

Politicieni, medici,universitari din mediul academic și ONG-uri au reacționat, de asemenea, la crima și monitorizarea femicidelor în Turcia, unde mai mult de 235 de femei au fost ucise până acum în 2020, conform platformei We Will Stop Femicides (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.