miercuri, aprilie 24, 2024

Turcia a făcut descoperiri în Marea Neagră. Erdogan promite “vești bune”

Un oficial turc a declarat că Turcia a descoperit energie în Marea Neagră, cel mai probabil gaz natural, fără a da prea multe detalii, iar Erdogan afirmă că are “vești bune”, relatează Duvar English.

 Doğu Perinçek, lider a unui partid aliat cu Erdoğan, a declarat, pe 19 august, într-un interviu, că depozitele de hidrocarburi și rezervele de gaze naturale au fost găsite în provincia Zonguldak, de la malul Mării Neagre.

„Hai să lăsăm veștile bune președintelui nostru, dar, în conformitate cu informațiile primite, am aflat că în ultimele două zile am aflat că au fost găsite zăcăminterf de hidrocarburi și rezerve de gaze naturale [în Marea Neagră] în largul Zonguldak”, a afirmat oficialul.

Declarațiile oficialilor au urmat după ce Erdoğan a afirmat, la deschiderea unei centrale solare din Ankara, de pe 19 august, că urmează să anunțe„vești bune”, care va deschide o „nouă perioadă” în Turcia.

„Ne imaginăm, visăm la această veste bună chiar acum. Cred că, de acum, oferind această veste bună poporului nostru vineri, Dumnezeu dorește ca o nouă perioadă să fie deschisă în Turcia. Dacă o anunț acum, emoția și toate se vor pierde.”, a susținut Erdogan.

Turcia a explorat și foraj pentru resurse energetice în anumite părți din regiunea Mării Negre și estul Mediteranei, despre care se crede că este bogată în petrol și gaze naturale. Operațiunile sale au condus la o dispută cu aliata NATO cu Grecia, cu privire la revendicările care se suprapun în Mediterana, unde două nave de sondaj turcești se află în zone revendicate de Grecia, Cipru și Turcia.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.