24.5 C
București
sâmbătă, septembrie 26, 2020

Turcia: Scrisoarea unei femei închise cu fiul în vârstă de 2 ani, sub acuzații de terorism

O femeie, aflată în închisoare cu fiul ei de doi ani a trimis o scrisoare adresată apărătorului drepturilor omului și deputatului Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu în care a explicat necesitatea eliberării sale, conform stockholmcf.org

În scrisoarea sa intitulată „Strigătul unei mame dintr-un puț fără fund”, Emine Ceyran  povestește despre greutățile pe care le suferă fiii ei. Ali, în vârstă de doi ani, nu are mâncare de calitate, jucării, un pat propriu sau suficient spațiu pentru a alerga. Poate avea lapte, ouă și pui o dată pe săptămână, dar aproape nici o carne de vită.

Celula în care dorm cu alte cinci persoane măsoară doar șase metri pătrați. Au trei paturi supraetajate, dar niciun pat separat pentru Ali. Nici administrația închisorii nu îi permite să obțină jucării. Încearcă să se joace cu jucării improvizate și obiecte pe care le găsește. 

Emine Ceyran spune că șederea în închisoare a împiedicat și dezvoltarea lui Ali. El nu poate vorbi încă și este agresiv. Se lovește, se trage de păr și se trezește urlând noaptea.

Separarea de părinții săi a afectat și fiul lor mai mare Ahmet. Nu a putut să-și vadă părinții timp de patru luni din cauza restricțiilor legate de COVID-19. Ceyran spune că Ahmet prezintă semne de probleme psihologice: a început să-și ude patul, se trezește frecvent noaptea plângând și scrâșnind din dinți.

Scrisoarea lui Emine Ceyran de după gratii, alături de fiul ei de doi ani prin care cere eliberarea sa.

Povestea familiei Ceyran 

Emine Ceyran în vârstă de 35 de ani a fost reținut pentru prima dată împreună cu soțul ei Cihan, pe 28 februarie 2018, când fiul ei mai mic avea doar opt zile, iar pe fiul mai mare, care avea atunci cinci ani au fost nevoiți să-l lase cu bunicii săi. 

Procesul soțului ei s-a încheiat în decurs de o săptămână și a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă din cauza faptului că a lucrat la o instituție asociată mișcării Gülen.

Deși, Emine a fost acuzată de aceeași crimă, a fost eliberată în așteptarea procesului, deoarece bebelușul ei era încă mic. Urmând să fie arestată pe 29 noiembrie 2019.

Emine Ceyran va apărea în instanță în ceea ce se așteaptă să fie ultima sa audiere pe 3 septembrie. Ea spune că nu mai are puterea să se ocupe de tot ce se întâmplă în viața ei și vrea să fie eliberată sau măcar să fie arestată la domiciliu cu un dispozitiv electronic.

În urma loviturii de stat eșuate, peste 540.000 de persoane au fost reținute sub acuzații legate de terorism, mai mult de 80.000 au fost arestați sau închiși și peste 150.000 de funcționari publici au fost concediați prin decrete guvernamentale pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă.

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,