marți, aprilie 13, 2021

Turcia: Scrisoarea unei femei închise cu fiul în vârstă de 2 ani, sub acuzații de terorism

O femeie, aflată în închisoare cu fiul ei de doi ani a trimis o scrisoare adresată apărătorului drepturilor omului și deputatului Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu în care a explicat necesitatea eliberării sale, conform stockholmcf.org

În scrisoarea sa intitulată „Strigătul unei mame dintr-un puț fără fund”, Emine Ceyran  povestește despre greutățile pe care le suferă fiii ei. Ali, în vârstă de doi ani, nu are mâncare de calitate, jucării, un pat propriu sau suficient spațiu pentru a alerga. Poate avea lapte, ouă și pui o dată pe săptămână, dar aproape nici o carne de vită.

Celula în care dorm cu alte cinci persoane măsoară doar șase metri pătrați. Au trei paturi supraetajate, dar niciun pat separat pentru Ali. Nici administrația închisorii nu îi permite să obțină jucării. Încearcă să se joace cu jucării improvizate și obiecte pe care le găsește. 

Emine Ceyran spune că șederea în închisoare a împiedicat și dezvoltarea lui Ali. El nu poate vorbi încă și este agresiv. Se lovește, se trage de păr și se trezește urlând noaptea.

Separarea de părinții săi a afectat și fiul lor mai mare Ahmet. Nu a putut să-și vadă părinții timp de patru luni din cauza restricțiilor legate de COVID-19. Ceyran spune că Ahmet prezintă semne de probleme psihologice: a început să-și ude patul, se trezește frecvent noaptea plângând și scrâșnind din dinți.

Scrisoarea lui Emine Ceyran de după gratii, alături de fiul ei de doi ani prin care cere eliberarea sa.

Povestea familiei Ceyran 

Emine Ceyran în vârstă de 35 de ani a fost reținut pentru prima dată împreună cu soțul ei Cihan, pe 28 februarie 2018, când fiul ei mai mic avea doar opt zile, iar pe fiul mai mare, care avea atunci cinci ani au fost nevoiți să-l lase cu bunicii săi. 

Procesul soțului ei s-a încheiat în decurs de o săptămână și a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă din cauza faptului că a lucrat la o instituție asociată mișcării Gülen.

Deși, Emine a fost acuzată de aceeași crimă, a fost eliberată în așteptarea procesului, deoarece bebelușul ei era încă mic. Urmând să fie arestată pe 29 noiembrie 2019.

Emine Ceyran va apărea în instanță în ceea ce se așteaptă să fie ultima sa audiere pe 3 septembrie. Ea spune că nu mai are puterea să se ocupe de tot ce se întâmplă în viața ei și vrea să fie eliberată sau măcar să fie arestată la domiciliu cu un dispozitiv electronic.

În urma loviturii de stat eșuate, peste 540.000 de persoane au fost reținute sub acuzații legate de terorism, mai mult de 80.000 au fost arestați sau închiși și peste 150.000 de funcționari publici au fost concediați prin decrete guvernamentale pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Turcia: Deputatul pro-kurd internat la ATI, după ce a fost reținut

Proeminent apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu a fost dus la spital după ce a preinfarct, la câteva ore după ce a fost reținut, conform presei turcești.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com