13.7 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Informatorul reținut în Viena face mărturisiri despre rețeaua de spionaj a guvernului lui Erdogan

Ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, a anunțat marți că un angajat al serviciului de informații turc (MIT) a fost reținut și interogat de către autoritățile din Viena, relatează anfenglish.com

Un agent al serviciilor de informații turce, a cărui identitate a fost păstrată secretă, a fost identificat într-o ancheta lansată după atacurile rasiste, mai ales împotriva kurzilor,  din capitala Vienei.

Potrivit anchetei, ofițerul de informații turc care este în prezent reținut într-o închisoare din Viena. Acesta  locuia în provincia Austria Superioară (Oberösterreich) înainte.

S-a aflat că această persoană este o femeie care a fost reținută în Izmir și eliberată după ce a promis că va lucra pentru serviciul de informații turc MIT. S-a întors în Austria și a început să spioneze pentru guvernul turc. 

Mărturisirile agentului

Agentul în cauză, a cărui mesagerie cu sediul MIT din Turcia a fost detectată pe telefonul mobil după arestare, a declarat că face parte din rețeaua de informații instituită de guvernul Erdogan pentru a monitoriza grupurile de opoziție, în special kurzii și a explicat în detaliu procesul de aderare la MIT.

Numărul persoanelor reținute pe aeroport în timp ce mergeau în Turcia dinspre Austria, a crescut în ultimii ani. Spioana a solicitat eliberarea după ce a oferit mărturisiri poliției. Cu toate acestea, sistemul judiciar austriac nu a dat încă un răspuns la cerere.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.