sâmbătă, septembrie 3, 2022

Informatorul reținut în Viena face mărturisiri despre rețeaua de spionaj a guvernului lui Erdogan

Ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, a anunțat marți că un angajat al serviciului de informații turc (MIT) a fost reținut și interogat de către autoritățile din Viena, relatează anfenglish.com

Un agent al serviciilor de informații turce, a cărui identitate a fost păstrată secretă, a fost identificat într-o ancheta lansată după atacurile rasiste, mai ales împotriva kurzilor,  din capitala Vienei.

Potrivit anchetei, ofițerul de informații turc care este în prezent reținut într-o închisoare din Viena. Acesta  locuia în provincia Austria Superioară (Oberösterreich) înainte.

S-a aflat că această persoană este o femeie care a fost reținută în Izmir și eliberată după ce a promis că va lucra pentru serviciul de informații turc MIT. S-a întors în Austria și a început să spioneze pentru guvernul turc. 

Mărturisirile agentului

Agentul în cauză, a cărui mesagerie cu sediul MIT din Turcia a fost detectată pe telefonul mobil după arestare, a declarat că face parte din rețeaua de informații instituită de guvernul Erdogan pentru a monitoriza grupurile de opoziție, în special kurzii și a explicat în detaliu procesul de aderare la MIT.

Numărul persoanelor reținute pe aeroport în timp ce mergeau în Turcia dinspre Austria, a crescut în ultimii ani. Spioana a solicitat eliberarea după ce a oferit mărturisiri poliției. Cu toate acestea, sistemul judiciar austriac nu a dat încă un răspuns la cerere.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.