vineri, aprilie 16, 2021

Informatorul reținut în Viena face mărturisiri despre rețeaua de spionaj a guvernului lui Erdogan

Ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, a anunțat marți că un angajat al serviciului de informații turc (MIT) a fost reținut și interogat de către autoritățile din Viena, relatează anfenglish.com

Un agent al serviciilor de informații turce, a cărui identitate a fost păstrată secretă, a fost identificat într-o ancheta lansată după atacurile rasiste, mai ales împotriva kurzilor,  din capitala Vienei.

Potrivit anchetei, ofițerul de informații turc care este în prezent reținut într-o închisoare din Viena. Acesta  locuia în provincia Austria Superioară (Oberösterreich) înainte.

S-a aflat că această persoană este o femeie care a fost reținută în Izmir și eliberată după ce a promis că va lucra pentru serviciul de informații turc MIT. S-a întors în Austria și a început să spioneze pentru guvernul turc. 

Mărturisirile agentului

Agentul în cauză, a cărui mesagerie cu sediul MIT din Turcia a fost detectată pe telefonul mobil după arestare, a declarat că face parte din rețeaua de informații instituită de guvernul Erdogan pentru a monitoriza grupurile de opoziție, în special kurzii și a explicat în detaliu procesul de aderare la MIT.

Numărul persoanelor reținute pe aeroport în timp ce mergeau în Turcia dinspre Austria, a crescut în ultimii ani. Spioana a solicitat eliberarea după ce a oferit mărturisiri poliției. Cu toate acestea, sistemul judiciar austriac nu a dat încă un răspuns la cerere.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,