miercuri, aprilie 24, 2024

Turcia returneaza Olandei 40 de vaci Holstein, in semn de protest fata de guvernul acestei tari

Tensiunile diplomatice dintre Ankara şi Amsterdam ating cote absurde. O asociaţie a producătorilor de carne roşie din Turcia expluzează din ţară 40 de vaci olandeze din cauza crizei politice dintre cele două ţări.

Asociatia producatorilor de carne de vita si de miel din Turcia a returnat in Olanda 40 de vaci Holstein, pentru a-si exprima nemultumirea fata de decizia guvernului de a impiedica ministrii turci sa participe la campanii politice pe teritoriul olandez.

Anuntul a fost facut de presedintele asociatiei Bulent Tunc intr-un interviu, mentionand ca alternative pentru comertul cu vite Brazilia si Romania, transmite Bloomberg.

Intre Turcia si Olanda a izbucnit un conflict diplomatic aprins dupa ce statul UE, unde miercuri au avut loc alegeri paramentare, a refuzat accesul ministrilor turci care au dorit sa promoveze in Olanda campania pentru referendumul referitor la extinderea prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Tunc a spus ca numarul vacilor returnate Olandei este simbolic, dar a vorbit despre sprijinul mare de care beneficiaza presedintele urc in randul celor 160.000 de membri ai asociatiei.

Cei implicati in comertul cu vite analizeaza si oprirea achizitiilor de tractoare, echipamente, furaje si sperma de taur si extinderea boicotului si fata de Austria, pe care Tunc o acuza sa sustine pozitia guvernului olandez.

”Exista multe alternative. Turcia este o piata uriasa pentru importurile de vite si tarile abia asteapta sa intre pe piata”, a spus Tunc, citand ca posibilitati Brazilia si Romania.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.