sâmbătă, aprilie 20, 2024

Turcia: Abuzuri incredibile ale autorităţilor regimului Erdogan în cartierul Sur al orașului Diyarbakir.

Justiția regimului Erdogan!.. Au dărâmat casele oamenilor cu forța. În plus, au cerut bani pentru prestaţia excavatoarelor cu care s-a efectuat dărâmarea.

Ministerul Mediului și Planificare Urbană al Turciei a dărămat casele cetățenilor din cartierul Sur al orașului Diyarbakir. În plus, au cerut bani de la cetățeni pentru plata excavatoarelor și camioanele care au dărămat casele. Diyarbakir este una din județe unde cetățenii kurzi sunt mai numeroși.

Ayșe. I, una din persoanele păgubite a precizat că li s-au cerut căte 15.000 de lire (3.800 Euro) pentru dărâmarea caselor. Ea a povesteit cele întămplateîn felul următor: ,,Ne-au scos cu forța din casă și ne-au dărâmat casele. Ca să nu ne plătească daunele, ne cer bani de dărămarea caselor pentru escavatoare” a precizat ea.

„EI FAC ACEST LUCRU PENTRU CA LOCALNICII SĂ NU SE MAI ÎNTOARCĂ ÎNAPOI ÎN CARTIERUL SUR”

Conform ziarului local Şûjin, Ayșe I, s-a dus la biroul de reprezentare al Ministerul Mediului și Planificare Urbană și a cerut despăgubire pentru casa dărâmată dar reprezentenții biroului l-au refuzat.

Aișe a povestit cele întîmplate: ,,Locuiam în cartierul Sur. Timp de 103 zile, pe parcursul conflictelor, am opus rezistență și am stat în casa mea de 500 de metri pătrați. După terminarea conflictelor am ieşit afară. După ceea când au început demolările nu mi-au mai dat voie să circul. Când au dărâmat casa ne-au rămas toate lucrurile și bagajele în casă. Toate s-au dus.

İlgili resim

Ne-au evaluat casa la 13.000 de lire (3000 Euro), dar noi nu am acceptat și ne-au îndrumat către TOKI (Companie de construcții publice de stat).

Într-un final am fost nevoiți să vindem casa. M-am dus la Biroul reprezentativ ca să iau banii pe casa pe care am vândut-o vara trecută. Cei de-acolo mi-au zis că nu îmi vor da banii, din motivul că fiecare cetățean căruia i s-a dărâmat casa trebuie să plătească 15.000 de lire pentru excavatoarele și camioanele folosite la dărâmarea casei. Ei ne-au evaluat casa la 13.000 de lire și acum ne cer 15.000 de lire pentru dărâmare. În acel moment am început să strig, să țip ,,Eu nu vreau nici banii voștrii nici TOKI-ul vostru, eu îmi vreau casa de la Sur”, după care am plecat”.

,,Statul ne-a dărâmat casa cu forța și ne-a scos și dator! Justiția statului atât poate. Toate acesteasunt făcute ca cetățenii să numai revină în cartierul Sur” a precizat ea.

Ayșe I. nu mai vrea nici casa, nici TOKI, ”Ei vor ca localnicii kurzi din cartierul Sur să nu se mai întoarcă. Pe unii dintre noi vor să ne rupă de tot de-aici. Casa pe care au luat-o cu forța, acum o vând altora la un preț mai mare. Vor să ne șteargă memoria.”

İlgili resim

sur diyarbakır kepçe ile ilgili görsel sonucu

İlgili resim

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.