miercuri, aprilie 14, 2021

Turcia: Plângere împotriva obligativății de a dona campaniei lui Erdogan

Sindicatul angajaților publici (KESK) va depune plângere penală față de  obligativitatea  de a dona în Campania națională de solidaritate lansată de președintele Recep Tayyip Erdoğan contra pandemiei coronavirusului (COVID-19), informează Duvar English.

KESK, pe 2 aprilie, a declarat că salariile lucrătorilor au fost reduse pentru a fi donate campaniei, susținând că contribuția trebuie să fie voluntară și nu obligatorie.

 „Campania trebuie să fie voluntară, sute de salariați sunt obligați să contribuie”, se arată în comunicatul KESK.

Uniunea susține că reducerea salariilor a fost de 100 de lire turcești și personalului i s-a spus că fiecare poate contribui mai mult.

Uniunea a enumerat și sugestiile adresate guvernului în ceea ce privește crearea de resurse pentru Campania Națională de Solidaritate.

„Lansați imediat practica impozitului pe avere. Abandonați proiectele nebunești, cum ar fi Kanal Istanbul, și transferați resursele pe care le-ați economisit, către sănătatea publică ”,a susținut sindicatul.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com