sâmbătă, martie 6, 2021

CORONAVIRUS: Două cadre medicale efectuează testări pe străzile din Izmir

Doi lucrători din domeniul sănătății din provincia Izmir au efectuat teste COVID-19 pe stradă, raportează Gazete Duvar.

Conform declarației oficiale a Direcției de Sănătate Izmir, din 7 aprilie,  doi lucrători din domeniul sănătății care au fost trimiși în districtul Karsiyaka, din Izmir și au efectuat teste COVID-19 pentru cetățenii pe care i-au ftestat  pe stradă,ar fi făcut acest lucru  fără să fi avut permisiunea sau ordinul direcției de sănătate din provincie.

Filmarea cu cei doi lucrători s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, atrăgând și mai mulți oameni în întâmpinarea lucrătorilor de pe stradă.

În videoclipuri, lucrătorii din domeniul sănătății le verifică nasurile și gâturile oamenilor, și le spun că își pot vedea rezultatele pe portalul web al serviciilor guvernamentale în două zile.

Se presupune că cei doi lucrători au testat aproximativ 100 de persoane în timpul zilei, fără acordul direcției de sănătate din provincie.

Până în prezent, nu au fost luate măsuri legale împotriva lucrătorilor din sănătate.

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.