miercuri, aprilie 14, 2021

Turcia: OMS suspendă medicamentele contra malariei, utilizate în Turcia pentru bolnavii de COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, pe 25 mai, suspendarea testării cu hidroxiclorochininei pentru pacienții cu COVID-19, informează Gazete Duvar.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat într-o conferință de presă, de pe 25 mai, că grupul executiv care supraveghează studiul „Solidaritate” a suspendat utilizarea hidroxiclorochinelor după un studiu, conform căreia există un nivel mai redus al ratei de supraviețuire a pacienților cu COVID-19 care consumă medicamentul.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat, în aprilie, că țara stochează aproximativ 1 milion de cutii de hidroxicloroquina pentru a trata pacienții cu coronavirus.

În Turcia, hidroxicolorochina este prescrisă tuturor pacienților spitalizați cu COVID-19, pe motiv că ar reduce cazurile de pneumonie. De asemenea, pacienților administrează favoripiravir antiviral japonez dacă întâmpină probleme de respirație.

Oficialii turci susțin că această  combinația a  medicamente a întârziat sau a eliminat nevoia de îngrijiri intensive pentru pacienți.

Turcia a atins pragul de aproape 158.000 de cazuri, cu 4.369 de decese și peste 120.000 de vindecați.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...