duminică, ianuarie 24, 2021

Turcia: Aplicația mobilă a Ministerului Sănătății necesară pentru achiziționarea biletelor pentru trenuri și avioane

La sfârșitul lunii mai, trenurile și avioanele vor fi redeschise cu o capacitate de 50 la sută, iar pasagerii vor cumpăra bilete doar cu un cod unic, obținut numai prin aplicația mobilă a Ministerului Turciei Sănătății, informează Gazete Duvar.

Biletele de tren au devenit deja disponibile pentru trenurile tradiționale și de mare viteză începând cu 25 mai, disponibile pentru achiziție online și personal în stații.

Zilnic se vor efectua 16 călătorii cu trenul de mare viteză.De asemenea  se preconizează că zborurile interne vor începe de pe 4 iunie.

Ministerul Sănătății din Turcia a lansat o aplicație mobilă care arată utilizatorilor, persoanele infectate și avertizează oamenii să respecte măsurile  preventive în jurul acestora. Mai mult, ministerul sănătății își va rezerva dreptul de a refuza cetățenilor un permis de călătorie.

Turcia impune cenzură pe Twitter cu cel mai mare număr de cereri de eliminare de conținut

Turcia impune cenzură pe Twitter prezentând cel mai mare număr de cereri de eliminare și ordonanțe judecătorești,

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Premieră în lume: Instanța de judecată înființate în aeroportul din Istanbul

Ministerul Justiției din Turcia a înființat un tribunal la Aeroportul din Istanbul ca parte a reformelor sale judiciare planificate,

Turcia:25% din restaurante s-ar putea să nu se redeschidă niciodată după pandemie

Președintele Asociației Turce a Restaurantelor și Divertismentului (TURYID), Kaya Demirer explică că din aproximativ 100.000 de restaurant care angajează aproape două milioane de persoane în țară, 10% dintre ele nu se mai pot deschid niciodată după primul val al pandemiei COVID-19.

Un turc a stârnit critici după ce a făcut un grătar într-o biserică abandonată

Un  bucătar turc a stârnit un val de revoltă pe Twitter după ce a inișiat organizarea  unui grătar în interiorul unei biserici...

Dreptul la viață violat în Turcia: Peste 3.000 uciși, maltratați sau torturați în 2020

Un raport anual privind încălcările drepturilor omului în Turcia a dezvăluit 3.362 de morți și 3.534 de incidente de tortură sau maltratare în 2020, dintre care 1.855 au loc în închisori

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia au observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices

15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România.