miercuri, aprilie 21, 2021

Turcia: Aplicația mobilă a Ministerului Sănătății necesară pentru achiziționarea biletelor pentru trenuri și avioane

La sfârșitul lunii mai, trenurile și avioanele vor fi redeschise cu o capacitate de 50 la sută, iar pasagerii vor cumpăra bilete doar cu un cod unic, obținut numai prin aplicația mobilă a Ministerului Turciei Sănătății, informează Gazete Duvar.

Biletele de tren au devenit deja disponibile pentru trenurile tradiționale și de mare viteză începând cu 25 mai, disponibile pentru achiziție online și personal în stații.

Zilnic se vor efectua 16 călătorii cu trenul de mare viteză.De asemenea  se preconizează că zborurile interne vor începe de pe 4 iunie.

Ministerul Sănătății din Turcia a lansat o aplicație mobilă care arată utilizatorilor, persoanele infectate și avertizează oamenii să respecte măsurile  preventive în jurul acestora. Mai mult, ministerul sănătății își va rezerva dreptul de a refuza cetățenilor un permis de călătorie.

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.