duminică, aprilie 2, 2023

Turcia: O minge cu semințe aruncată cu drona în pădure, pentru fiecare zi în care oamenii stau acasă

Proiectul Stay at Home Forest se referă la faptul că se vor arunca  primele semințe în pădure, pe perioada  pandemiei COVID-19,  informează  Daily Sabah.

Începând de pe 5 iulie, sub coordonarea echipei Ecording, organizată de Centrul inovator pentru antreprenoriat (BAUICE) al Universității Bahçeșehir, o minge cu semințe va fi aruncată cu drone în pădurea din Ankara pentru fiecare zi în care oamenii stau acasă.

Fondatorul Ecording, Mert Karslıoğlu, a declarat că echipa și-a dezvoltat propriile drone pentru a arunca bile de semințe în aer în zonele relativ mai greu de atins.

„Ne-am propus să sprijinim izolarea socială în timpul focarului cu campania EvdeKalOrmanı (rămâneți acasă în pădure). În sfera de aplicare a acestui proiect, toate distribuirile de pe rețelele de socializare cu eticheta EvdeKalOrmanı se vor transforma într-o bilă cu semințe care va fi plantată în pădure”, a spus Karslıoğlu.

Pe fondul preocupărilor legate de încălzirea globală, Turcia a intensificat eforturile pentru conservarea și extinderea pădurilor sale. De la începutul anilor 2000, în țară s-au plantat peste 4,5 miliarde de puieți și s-a mărit suprafața împădurită de la 20,8 milioane de hectare la 22,6 milioane, reducând masa de sol pierdută prin eroziune de la 500 de milioane de tone la 154 de milioane de tone.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.