miercuri, aprilie 14, 2021

Turcia: O minge cu semințe aruncată cu drona în pădure, pentru fiecare zi în care oamenii stau acasă

Proiectul Stay at Home Forest se referă la faptul că se vor arunca  primele semințe în pădure, pe perioada  pandemiei COVID-19,  informează  Daily Sabah.

Începând de pe 5 iulie, sub coordonarea echipei Ecording, organizată de Centrul inovator pentru antreprenoriat (BAUICE) al Universității Bahçeșehir, o minge cu semințe va fi aruncată cu drone în pădurea din Ankara pentru fiecare zi în care oamenii stau acasă.

Fondatorul Ecording, Mert Karslıoğlu, a declarat că echipa și-a dezvoltat propriile drone pentru a arunca bile de semințe în aer în zonele relativ mai greu de atins.

„Ne-am propus să sprijinim izolarea socială în timpul focarului cu campania EvdeKalOrmanı (rămâneți acasă în pădure). În sfera de aplicare a acestui proiect, toate distribuirile de pe rețelele de socializare cu eticheta EvdeKalOrmanı se vor transforma într-o bilă cu semințe care va fi plantată în pădure”, a spus Karslıoğlu.

Pe fondul preocupărilor legate de încălzirea globală, Turcia a intensificat eforturile pentru conservarea și extinderea pădurilor sale. De la începutul anilor 2000, în țară s-au plantat peste 4,5 miliarde de puieți și s-a mărit suprafața împădurită de la 20,8 milioane de hectare la 22,6 milioane, reducând masa de sol pierdută prin eroziune de la 500 de milioane de tone la 154 de milioane de tone.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit