miercuri, aprilie 14, 2021

COVID-19: Turcii pot vedea filme în parcare

Locuitorii din provincia central anatoliană Nevșehir au avut parte de cinematograf în aer liber și au putut viziona filmul „Müslüm” din mașinile personale, respectând astfel distanțarea socială, informează Hurriyet Daily.

Oameni și-au parcat vehiculele în fața ecranului, care era inițal un spațiu amenajat ca spațiu de garare pentru tiruri,  iar oficialii municipali le-au distribuit floricele și băuturi răcoritoare.

Primarul Rasim Arı a declarat că au decis să organizeze activități similare pentru a ridica moralul persoanelor care nu și-au putut părăsi casele și a căror viață socială a fost restricționată în timpul pandemiei COVID-19. 

„Sarcina noastră este să facem ceea ce este necesar pentru societate. Aveam de gând să organizăm cinematografe în aer liber în cartiere, dar am suspendat acest proiect ca parte a măsurilor de apărare împotriva răspândirii coronavirus. Dar atunci ne-am gândit să organizăm un astfel de eveniment ”,  a povestit primarul. 

Între timp, municipalitatea din Izmir a organizat un eveniment cinematografic drive-in în orașul în care au fost impuse restricțiile contra COVID-19.

Astfel, primii 750 de proprietari de vehicule care au reușit să completeze formularul de înscriere ar putea participa la proiecția filmului, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...