sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia: O campanie a pus victimele cutremurului în concediu fără plată

Sindicatul lucrătorilor din magazine și piețe (Store Market-Sen) a anunțat că o compania a pus victime ale cutremurului în concediu fără plată, conform Gazete Duvar.

Într-un comunicat de coordonare a lucrătorilor Store Market-Sen A101, lucrătorii A101 din din Hatay și din alte provincii din zona cutremurului au declarat că au suferit mari pierderi financiare și și-au pierdut casele și locurile de muncă după cutremur.

„Nu au nicio importanță”

Lucrătorii din provinciile afectate de cutremur au fost puși în concediu plătit până pe 18 februarie și li s-au oferit oportunitatea să lucreze într-un magazin A101 dintr-o altă provincie.

„Lucrătorii vor încerca să meargă să-și găsească un loc de muncă într-un alt oraș și vor încerca să-și mențină viața în același timp. Chiar și în urma acestui cutremur, angajatorii nu au nicio importanță pentru ei. În acest caz, muncitorilor li se spune: ⟨Magazinul nu este demolat, fie continuați să lucrați, fie găsiți alt magazin⟩”, se arată în comunicat.

Sindicatul a cerut de la A101 să se efectueze imediat controale și să se ia măsuri de precauție pentru siguranța lucrătorilor din magazinele avariate de cutremur.

Turcia a adoptat o legislație la începutul pandemiei care permitea angajatorilor să plaseze lucrătorii în concediu fără plată, care apoi au fost li s-au oferit „ajutor în numerar” de către stat.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade