marți, iunie 18, 2024

Festivalul Turcesc: Mii de bucureșteni alături de victimele cutremurelor din Turcia

Mii de bucureșteni s-au alăturat campaniei „Împreună pentru Turcia”, desfășurată de Fundația Tuna.

Anatolian Food Fest, un eveniment iubit și apreciat de către români, a avut loc în perioada 18-19 februarie, cu scopul de a strânge donații pentru victimele cutremurelor din Turcia.

Voluntarii, majoritatea profesori și elevi ai Școlilor Lumina au preparat bunătăți tradiționale turcești precum: lahmacun, adana kebab, kataif, katmer, gozleme, salep și cafea turcească. Bineînțeles, baclavale cu arome orientale și rahatul turcesc nu au lipsit.

„Festivalul Turcesc nu este doar despre mâncare și tradiții turcești, este vorba despre comunitate, unitate și armonie. De-alung verii, ne-am unit mâinile în bucurie. De data aceasta, ne unim pentru Turcia!”, transmis organizatorii într-o postare pe pagina Festivalului Turcesc.

Festivalul a deputat cu un minut de reculegere pentru persoanele care și-au pierdut viața în urma cutremurelor din Turcia și Siria.

De la mic la mare „Împreună pentru Turcia”

Tragediile din Turcia au impresionat și a unit o lume întreagă, iar fiecare a încercat să ajute după puteri.

O bătrânică din zonele afectate de cutremur a trimis prin nepoții ei din România cipici croșetați de ea pentru a strânge donații.

De asemenea, gestul unei fetițe de opt ani a înduioșat voluntarii și vizitatorii din cadrul festivalului. Într-o cutie de pantofi, fetița a adus slime și mini-jucării făcute de ea pentru a strânge donații.

De asemenea, vizitatorii au putut lăsa un mesaj și să doneze direct banii, atât online, prin codurile QR, dar și în locurile amenajate atât în cadrul festivalului, dar și la intrarea în malul ParkLake.

Campania încă continuă în online. Puteți dona AICI

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.