duminică, septembrie 10, 2023

Festivalul Turcesc: Mii de bucureșteni alături de victimele cutremurelor din Turcia

Mii de bucureșteni s-au alăturat campaniei „Împreună pentru Turcia”, desfășurată de Fundația Tuna.

Anatolian Food Fest, un eveniment iubit și apreciat de către români, a avut loc în perioada 18-19 februarie, cu scopul de a strânge donații pentru victimele cutremurelor din Turcia.

Voluntarii, majoritatea profesori și elevi ai Școlilor Lumina au preparat bunătăți tradiționale turcești precum: lahmacun, adana kebab, kataif, katmer, gozleme, salep și cafea turcească. Bineînțeles, baclavale cu arome orientale și rahatul turcesc nu au lipsit.

„Festivalul Turcesc nu este doar despre mâncare și tradiții turcești, este vorba despre comunitate, unitate și armonie. De-alung verii, ne-am unit mâinile în bucurie. De data aceasta, ne unim pentru Turcia!”, transmis organizatorii într-o postare pe pagina Festivalului Turcesc.

Festivalul a deputat cu un minut de reculegere pentru persoanele care și-au pierdut viața în urma cutremurelor din Turcia și Siria.

De la mic la mare „Împreună pentru Turcia”

Tragediile din Turcia au impresionat și a unit o lume întreagă, iar fiecare a încercat să ajute după puteri.

O bătrânică din zonele afectate de cutremur a trimis prin nepoții ei din România cipici croșetați de ea pentru a strânge donații.

De asemenea, gestul unei fetițe de opt ani a înduioșat voluntarii și vizitatorii din cadrul festivalului. Într-o cutie de pantofi, fetița a adus slime și mini-jucării făcute de ea pentru a strânge donații.

De asemenea, vizitatorii au putut lăsa un mesaj și să doneze direct banii, atât online, prin codurile QR, dar și în locurile amenajate atât în cadrul festivalului, dar și la intrarea în malul ParkLake.

Campania încă continuă în online. Puteți dona AICI

„Zilele Culturii României” la Istanbul: Dimitrie Cantemir celebrat timp de 5 zile

Ministerul Culturii și Turismului din Turcia sprijină și evenimentele culturale desfășurate în perioada 5-10 septembrie, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la relațiile diplomatice dintre Turcia și România și a Anului Cultural Dimitri Cantemir 2023.

Caz incredibil în Turcia! O piesă dintr-un avion de luptă F-4 a avariat 3 mașini

Trei mașini parcate într-un teren în aer liber din Ankara au fost avariate luni, după ce o piesă dintr-un avion de luptă...

Apelul disperat al unui explorator american prins într-o peșteră din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Federației Turce de Speologie (TUMAF), Yaman Özakın, a transmis că metodele de scoate a lui Dickey – fie cu targă, fie ajutându-l să iasă singur – rămâne o parte critică a eforturilor de salvare în curs, care ar putea dura săptămâni întregi.

Istanbul sub ape! 12 persoane rănite și 2 decedate din cauza inundațiilor

Biroul primăriei din Istanbul a făcut o declarație cu privire la ploaia abundentă care a inundat unele cartiere din oraș.

Turcia face istorie!Prima echipă de volei feminin care a câștigat titlul de campion european

Echipa de volei feminin a Turciei a câștigat pentru prima dată în istoria țării campionatul european, triumfând asupra Serbiei cu o victorie...