miercuri, aprilie 24, 2024

Festivalul Turcesc: Mii de bucureșteni alături de victimele cutremurelor din Turcia

Mii de bucureșteni s-au alăturat campaniei „Împreună pentru Turcia”, desfășurată de Fundația Tuna.

Anatolian Food Fest, un eveniment iubit și apreciat de către români, a avut loc în perioada 18-19 februarie, cu scopul de a strânge donații pentru victimele cutremurelor din Turcia.

Voluntarii, majoritatea profesori și elevi ai Școlilor Lumina au preparat bunătăți tradiționale turcești precum: lahmacun, adana kebab, kataif, katmer, gozleme, salep și cafea turcească. Bineînțeles, baclavale cu arome orientale și rahatul turcesc nu au lipsit.

„Festivalul Turcesc nu este doar despre mâncare și tradiții turcești, este vorba despre comunitate, unitate și armonie. De-alung verii, ne-am unit mâinile în bucurie. De data aceasta, ne unim pentru Turcia!”, transmis organizatorii într-o postare pe pagina Festivalului Turcesc.

Festivalul a deputat cu un minut de reculegere pentru persoanele care și-au pierdut viața în urma cutremurelor din Turcia și Siria.

De la mic la mare „Împreună pentru Turcia”

Tragediile din Turcia au impresionat și a unit o lume întreagă, iar fiecare a încercat să ajute după puteri.

O bătrânică din zonele afectate de cutremur a trimis prin nepoții ei din România cipici croșetați de ea pentru a strânge donații.

De asemenea, gestul unei fetițe de opt ani a înduioșat voluntarii și vizitatorii din cadrul festivalului. Într-o cutie de pantofi, fetița a adus slime și mini-jucării făcute de ea pentru a strânge donații.

De asemenea, vizitatorii au putut lăsa un mesaj și să doneze direct banii, atât online, prin codurile QR, dar și în locurile amenajate atât în cadrul festivalului, dar și la intrarea în malul ParkLake.

Campania încă continuă în online. Puteți dona AICI

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.