marți, martie 21, 2023

Festivalul Turcesc: Mii de bucureșteni alături de victimele cutremurelor din Turcia

Mii de bucureșteni s-au alăturat campaniei „Împreună pentru Turcia”, desfășurată de Fundația Tuna.

Anatolian Food Fest, un eveniment iubit și apreciat de către români, a avut loc în perioada 18-19 februarie, cu scopul de a strânge donații pentru victimele cutremurelor din Turcia.

Voluntarii, majoritatea profesori și elevi ai Școlilor Lumina au preparat bunătăți tradiționale turcești precum: lahmacun, adana kebab, kataif, katmer, gozleme, salep și cafea turcească. Bineînțeles, baclavale cu arome orientale și rahatul turcesc nu au lipsit.

„Festivalul Turcesc nu este doar despre mâncare și tradiții turcești, este vorba despre comunitate, unitate și armonie. De-alung verii, ne-am unit mâinile în bucurie. De data aceasta, ne unim pentru Turcia!”, transmis organizatorii într-o postare pe pagina Festivalului Turcesc.

Festivalul a deputat cu un minut de reculegere pentru persoanele care și-au pierdut viața în urma cutremurelor din Turcia și Siria.

De la mic la mare „Împreună pentru Turcia”

Tragediile din Turcia au impresionat și a unit o lume întreagă, iar fiecare a încercat să ajute după puteri.

O bătrânică din zonele afectate de cutremur a trimis prin nepoții ei din România cipici croșetați de ea pentru a strânge donații.

De asemenea, gestul unei fetițe de opt ani a înduioșat voluntarii și vizitatorii din cadrul festivalului. Într-o cutie de pantofi, fetița a adus slime și mini-jucării făcute de ea pentru a strânge donații.

De asemenea, vizitatorii au putut lăsa un mesaj și să doneze direct banii, atât online, prin codurile QR, dar și în locurile amenajate atât în cadrul festivalului, dar și la intrarea în malul ParkLake.

Campania încă continuă în online. Puteți dona AICI

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.