joi, octombrie 15, 2020

Turcia nu va adera la UE cât timp Erdogan va fi preşedinte

Gunther Oettinger, reprezentantul german în Comisia Europeană, a de-clarat că cel mai probabil Turcia nu va adera la Uniunea Europeană atât timp cât Recep Tayyip Erdogan rămâne preşedinte.

Declaraţia sa vine în contextul unor relaţii extrem de tensionate între Berlin şi Ankara, după recunoaşterea genocidului armean de către parlamentarii germani şi după lovitura de stat eşuată din noaptea de 15-16 iulie, transmite Reuters.

„Probabil va fi o problemă pentru perioada de după Erdogan. Având în vedere condiţiile actuale, aderarea nu este o soluţie realistă până târziu în următorul deceniu”, a susţinut comisarul european.

Reprezentanţii turci au început din 2005 discuţiile pentru aderarea la UE, însă puţine progrese reale au fost înregistrate în ultimii 11 ani, scrie news.ro.

De asemenea, perspectiva aderării unei ţări predominant musulmane reprezintă o nouă îngrijorare pentru mai multe state membre, în vreme ce relaţiile dintre Bruxelles şi Ankara s-au răcit considerabil în ultima perioadă.

Duminică, vicecancelarul german a susţinut că nu vede aderarea Turciei la UE în timpul carierei sale politice, precizând că blocul comunitar nu va fi în poziţia de a accepta aderarea, chiar dacă Ankara îndeplineşte toate criteriile până a doua zi.

 

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...