miercuri, februarie 10, 2021

Turcia nu va adera la UE cât timp Erdogan va fi preşedinte

Gunther Oettinger, reprezentantul german în Comisia Europeană, a de-clarat că cel mai probabil Turcia nu va adera la Uniunea Europeană atât timp cât Recep Tayyip Erdogan rămâne preşedinte.

Declaraţia sa vine în contextul unor relaţii extrem de tensionate între Berlin şi Ankara, după recunoaşterea genocidului armean de către parlamentarii germani şi după lovitura de stat eşuată din noaptea de 15-16 iulie, transmite Reuters.

„Probabil va fi o problemă pentru perioada de după Erdogan. Având în vedere condiţiile actuale, aderarea nu este o soluţie realistă până târziu în următorul deceniu”, a susţinut comisarul european.

Reprezentanţii turci au început din 2005 discuţiile pentru aderarea la UE, însă puţine progrese reale au fost înregistrate în ultimii 11 ani, scrie news.ro.

De asemenea, perspectiva aderării unei ţări predominant musulmane reprezintă o nouă îngrijorare pentru mai multe state membre, în vreme ce relaţiile dintre Bruxelles şi Ankara s-au răcit considerabil în ultima perioadă.

Duminică, vicecancelarul german a susţinut că nu vede aderarea Turciei la UE în timpul carierei sale politice, precizând că blocul comunitar nu va fi în poziţia de a accepta aderarea, chiar dacă Ankara îndeplineşte toate criteriile până a doua zi.

 

Turcia: Ministrul de interne susține că SUA au fost în spatele puciului eșuat din 2016

„A efectuat FETO încercarea de lovitură de stat din 15 iulie? Candaș, FETO nu a făcut asta, dar [autorii] nu ne vor lăsa în pace. Dacă rămâi puternic, vei fi în regulă ”, declară Soylu.

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen.

Peste 100 de studenți de la Universitatea Bogazici eliberați. Erdogan îi acuză de terorism

Peste 100 de studenți reținuți în urma protestelor de la Universitatea Bogazici au fost eliberați, miercuri, dimineață, după instanța de judecată,

“Nici o dovadă concretă”: Activistul Osman Kavala rămâne după gratii

Kavala a participat la ședința de judecată a celei de 36-a instanțe penale din Istanbul printr-o conferință video, subliniind încă o dată că nu există „nici o dovadă concretă” care să justifice detenția sa preventivă.

Turcia: Bărbat paralizat declarat” apt să rămână în închisore”

Medicii susține că bărbatul poate rămâne în după gratii deși este paralizat, adăugând că Ministerul Justiției este mai potrivit pentru a lua decizia finală, deoarece au mai multe informații cu privire la condițiile închisorii.

Turcia:Taxa specială de consum pentru vehiculele electrice mărită cu 60%

Impozitul special pe consumul vehiculelor electrice a fost mărit până la 60 la sută, conform decretului prezidențial publicat în Monitorul Oficial, citat de bianet.org

Scrisoare unei studente de către Erdogan ajuns virală:”Nu ești sultan. Noi nu suntem supuși”

O studentă care a scris o scrisoare dură către Erdogan, prin care a adresat demisia președintelui, a fost arestată preventiv, raportează presa turcească.

Viitorului turismului în Turcia în timpul COVID-19.Firmele turcesc nu fac față cererilor

Structurile metalice din lemn, pe roți sunt la mare căutare, iar firmele turcești care le construiesc spun că abia au reușit să țină pasul cu cererea în ultimul an.