miercuri, iulie 24, 2024

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

Mâncarea stradală, preferata turcilor, a fost afectată de inflație, ajungând inaccesibilă, conform Ahval News.

Mâncarea stradală a fost afectată de inflația care a ajuns la nivel record, ceea ce face ca gustarea omniprezentă, care să satură foamea, să fie inaccesibilă tuturor.

De anul trecut, prețul la simit, covrigi turcești, a înregistrat o creștere de 75%, în concordanță cu creșterea costului semințelor de susan și al făinii, ingrediente vitale pentru mâncărurile populare de stradă.

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Prețul pâinii a crescut cu 7% în iulie și cu aproximativ 97% în ultimul an. Potrivit unui sondaj publicat de Centrul de Cercetare Socială, Yoyelem din Istanbul, peste 53% dintre oamenii din

Turcia nu își pot face față cheltuielilor zilnice, iar 69,3% se luptă să plătească pentru mâncare. Inflația reală în Turcia a fost măsurată la 176,01 la sută în iulie, potrivit datelor neoficiale ale ENAG Inflation Research Group, o instituție independentă înființată în urmă cu doi ani pentru a urmări inflația din țară.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.