vineri, decembrie 25, 2020

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii, relatează T24.com.

Un cetățean sirian din Direkli, provincia turcească  Șanlıurfa, de la granița cu Siria și-a bătut cu lanțuri de fier timp de cinci zile soția în vârstă de 28 de ani și a încercat să-i scoată unghiile, în timp ce era închisă într-o cameră a apartamentului în care trăiește cu cei trei copiii.

După ce bărbatul a plecat la o altă reședință de la sat, copiii sirieni au început să strige și să plângă. Astfel, vecinii s-au alarmat și au chemat poliția.

Polițiștii au intervenit și a trebuit să spargă ușa pentru a putea intra în apartament.  Femeia, care a fost dusă la Spitalul de Stat Balıklıgöl cu o ambulanță, avea fracturi de craniu și vânătăi pe corp, urmând să fie tratată la terapie intensivă. 

Poliția a inițiat o anchetă asupra incidentului și l-a prins pe bărbat în casa de la țară unde se ascundea.

Femeia fugise cu cei trei copiii din Siria și s-a căsătorit religios în Turcia. În provinciile turcești de la granița cu Siria este comun ca un bărbat să aibă mai multe soții, cu care se să căsătorească doar religios, fără acordul statului.

Situația dificilă a refugiatelor în Turcia nu este una comună. Femeile, chiar și fetele la vârste fragede sunt obligate să se căsătorească din lipsa unui venit sau a oportunităților.  Deseori, au fost înregistrate abuzuri și torturi după căsătorie.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.