sâmbătă, septembrie 25, 2021

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii, relatează T24.com.

Un cetățean sirian din Direkli, provincia turcească  Șanlıurfa, de la granița cu Siria și-a bătut cu lanțuri de fier timp de cinci zile soția în vârstă de 28 de ani și a încercat să-i scoată unghiile, în timp ce era închisă într-o cameră a apartamentului în care trăiește cu cei trei copiii.

După ce bărbatul a plecat la o altă reședință de la sat, copiii sirieni au început să strige și să plângă. Astfel, vecinii s-au alarmat și au chemat poliția.

Polițiștii au intervenit și a trebuit să spargă ușa pentru a putea intra în apartament.  Femeia, care a fost dusă la Spitalul de Stat Balıklıgöl cu o ambulanță, avea fracturi de craniu și vânătăi pe corp, urmând să fie tratată la terapie intensivă. 

Poliția a inițiat o anchetă asupra incidentului și l-a prins pe bărbat în casa de la țară unde se ascundea.

Femeia fugise cu cei trei copiii din Siria și s-a căsătorit religios în Turcia. În provinciile turcești de la granița cu Siria este comun ca un bărbat să aibă mai multe soții, cu care se să căsătorească doar religios, fără acordul statului.

Situația dificilă a refugiatelor în Turcia nu este una comună. Femeile, chiar și fetele la vârste fragede sunt obligate să se căsătorească din lipsa unui venit sau a oportunităților.  Deseori, au fost înregistrate abuzuri și torturi după căsătorie.

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia