vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii, relatează T24.com.

Un cetățean sirian din Direkli, provincia turcească  Șanlıurfa, de la granița cu Siria și-a bătut cu lanțuri de fier timp de cinci zile soția în vârstă de 28 de ani și a încercat să-i scoată unghiile, în timp ce era închisă într-o cameră a apartamentului în care trăiește cu cei trei copiii.

După ce bărbatul a plecat la o altă reședință de la sat, copiii sirieni au început să strige și să plângă. Astfel, vecinii s-au alarmat și au chemat poliția.

Polițiștii au intervenit și a trebuit să spargă ușa pentru a putea intra în apartament.  Femeia, care a fost dusă la Spitalul de Stat Balıklıgöl cu o ambulanță, avea fracturi de craniu și vânătăi pe corp, urmând să fie tratată la terapie intensivă. 

Poliția a inițiat o anchetă asupra incidentului și l-a prins pe bărbat în casa de la țară unde se ascundea.

Femeia fugise cu cei trei copiii din Siria și s-a căsătorit religios în Turcia. În provinciile turcești de la granița cu Siria este comun ca un bărbat să aibă mai multe soții, cu care se să căsătorească doar religios, fără acordul statului.

Situația dificilă a refugiatelor în Turcia nu este una comună. Femeile, chiar și fetele la vârste fragede sunt obligate să se căsătorească din lipsa unui venit sau a oportunităților.  Deseori, au fost înregistrate abuzuri și torturi după căsătorie.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.