11.1 C
București
marți, octombrie 13, 2020

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii, relatează T24.com.

Un cetățean sirian din Direkli, provincia turcească  Șanlıurfa, de la granița cu Siria și-a bătut cu lanțuri de fier timp de cinci zile soția în vârstă de 28 de ani și a încercat să-i scoată unghiile, în timp ce era închisă într-o cameră a apartamentului în care trăiește cu cei trei copiii.

După ce bărbatul a plecat la o altă reședință de la sat, copiii sirieni au început să strige și să plângă. Astfel, vecinii s-au alarmat și au chemat poliția.

Polițiștii au intervenit și a trebuit să spargă ușa pentru a putea intra în apartament.  Femeia, care a fost dusă la Spitalul de Stat Balıklıgöl cu o ambulanță, avea fracturi de craniu și vânătăi pe corp, urmând să fie tratată la terapie intensivă. 

Poliția a inițiat o anchetă asupra incidentului și l-a prins pe bărbat în casa de la țară unde se ascundea.

Femeia fugise cu cei trei copiii din Siria și s-a căsătorit religios în Turcia. În provinciile turcești de la granița cu Siria este comun ca un bărbat să aibă mai multe soții, cu care se să căsătorească doar religios, fără acordul statului.

Situația dificilă a refugiatelor în Turcia nu este una comună. Femeile, chiar și fetele la vârste fragede sunt obligate să se căsătorească din lipsa unui venit sau a oportunităților.  Deseori, au fost înregistrate abuzuri și torturi după căsătorie.

Biden îi cere lui Erdogan să schimbe decizia asupra Hagia Sophia

Biden i-a cerut lui Erdogan să revoce decizia asupra Hagia Sophia și să o schimbe în muzeu,  relatează Duvar English.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Cuplu torturat cu electroșocuri: Polițiștii au scris „trădător” pe fruntea soțului

Un cuplu a fost torturat de către poliția turcă cu electroșocuri în timpul detenției lor de 14 zile, potrivit femeii.

Cum are reușit un sat să nu aibă niciun caz de COVID19: Știrile citite de la minaretul moscheei

Un sat cu cu 85 de locuințe a reușit să nu aibă niciun caz de COVID-19, după mai mult de jumătate de an de la izbucnirea focarului de coronavirus,

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,