miercuri, februarie 21, 2024

Turcia: Lira a scăzut la nivel record

Lira a scăzut un nivel record față de dolar cu 7,32 de unități, relatează presa turcă.

Banca centrală a țării a început să ridice anumite costuri de finanțare, iar analiștii au spus că ar putea scădea mai mult din 7 august.

„O astfel de declanșare indică faptul că orice mecanism de intervenție a menținut rata de schimb forțată a eșuat”, a declarat Tatha Ghose, analist forex și piețe emergente la Commerzbank.

Inflația anuală din Turcia este ridicată la aproape 12 la sută. Rezervele brute de schimb ale bancii centrale au scăzut la 51 de miliarde de dolari față de 81 de miliarde de dolari în acest an, arată cifrele oficiale.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment