marți, decembrie 22, 2020

Copii din 5 țări cântă în limba română melodia lui Smiley ,,Acasă ,, pe scena virtuală a IFLC România 2020

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), aflat deja la 18 a ediție, se desfășoară online anul acesta, iar seria evenimentelor debutează în România, mâine, 8 august, începând cu ora 21.00 pe canalul de YouTube al evenimentului. 

Pe scena virtuală a IFLC România 2020, eveniment prezentat de cunoscuta realizatoare TV Iuliana Marciuc,  vor urca 55 de copii din 14 țări, de pe  4 continente, care vor cânta în limba lor natală sau în limba engleză. Trupe de dans din România și Republica Moldova vor performa dansuri tradiționale și vor realiza un proiect special pe piesa Don’t worry, be happy! 

De asemenea, copii din cinci țări vor interpreta în limba română melodia lui Smiley ,,Acasă,,, un moment artistic inedit la IFLC România 2020.

Cântece tradiționale românești și melodii turcești din zona Balcanilor vor răsuna și anul acesta pe scena virtuală a festivalului și îi vor încânta pe toți cei care vor accesa canalul de YouTube al evenimentului.

Un alt moment  special pe scena festivalului este proiectul ‘I love Romania’, un proiect  cu dansuri şi cântece dedicate unor personalități culturale românești: Mihai Eminescu, Nicolae Grigorescu, Constantin Brâncuşi şi George Enescu.

Toate aceste surprize artistice vor putea fi  văzute sâmbătă, 8 august, începând cu ora 21.00 pe  următorul link

,, Ne bucurăm că am reușit să organizăm IFLC România și anul acesta, într- o variantă inedită, online, dar vrem să păstrăm tradiția acestui eveniment cultural care se bucură de multă apreciere în rândul românilor. Îi asigur pe toți cei care vor lua parte virtual la acest eveniment, pe canalul de YouTube al festivalului, că îi așteaptă numeroase surprize artistice care le vor face seara mai frumoasă. În vremuri speciale, ca acestea pe care le trăim cu toții, e important să găsim acele lucruri care ne unesc, care ne fac viața mai frumoasă, pentru a merge mai departe. Iar muzica și dansul reprezintă cu siguranță motive de optimism și încredere în viitor.  IFLC România 2020 este o dovadă în acest sens,, a declarat Sedat Can, președintele Fundației Lumina, organizatoarea evenimentului.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, a ajuns deja la cea de- a 18 a ediție.

Acest eveniment cultural de tradiție se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. Anual, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Turcia crește cenzura:“O instituție publică crucială a devenit un braț al lui Erdoğan”

Într-o conferință de presă, marți, HRW a semnalizat că RTÜK a contribuit la cenzură într-o țară în care marea majoritate a știrilor de televiziune sunt deja pro-guvernamentale prin impunerea de interdicții de difuzare de cinci zile pe două posturi TV și amenzi grele pentru alții.

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

La 80 de ani reținută pentru o postare pe Twitter: „Ne-am săturat de exploatarea ta”

O femeie de 80 de ani identificată doar prin inițialele E.B. a fost reținută, miercuri, din casa ei din Istanbul după ce...

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

Constanța: Cadouri pentru personalul medical, în semn de mulțumire de la o școală privată

Personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța au primit cadouri de Crăciun din partea școlii Spectrum și Liceul Internațional de Informatică (ICHC) în semn de multumire pentru munca și efortul acestora.

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

16 deținuți infectați cu COVID-19. Cazurile ajung la aproape 1.900.000

6 deținuți au fost diagnosticați cu COVID-19 în închisoarea Karabük, din nordul Turciei, pe fondul creșterii cazurilor la nivelul național, relatează Turkish Minutes.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con