sâmbătă, aprilie 9, 2022

Copii din 5 țări cântă în limba română melodia lui Smiley ,,Acasă ,, pe scena virtuală a IFLC România 2020

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), aflat deja la 18 a ediție, se desfășoară online anul acesta, iar seria evenimentelor debutează în România, mâine, 8 august, începând cu ora 21.00 pe canalul de YouTube al evenimentului. 

Pe scena virtuală a IFLC România 2020, eveniment prezentat de cunoscuta realizatoare TV Iuliana Marciuc,  vor urca 55 de copii din 14 țări, de pe  4 continente, care vor cânta în limba lor natală sau în limba engleză. Trupe de dans din România și Republica Moldova vor performa dansuri tradiționale și vor realiza un proiect special pe piesa Don’t worry, be happy! 

De asemenea, copii din cinci țări vor interpreta în limba română melodia lui Smiley ,,Acasă,,, un moment artistic inedit la IFLC România 2020.

Cântece tradiționale românești și melodii turcești din zona Balcanilor vor răsuna și anul acesta pe scena virtuală a festivalului și îi vor încânta pe toți cei care vor accesa canalul de YouTube al evenimentului.

Un alt moment  special pe scena festivalului este proiectul ‘I love Romania’, un proiect  cu dansuri şi cântece dedicate unor personalități culturale românești: Mihai Eminescu, Nicolae Grigorescu, Constantin Brâncuşi şi George Enescu.

Toate aceste surprize artistice vor putea fi  văzute sâmbătă, 8 august, începând cu ora 21.00 pe  următorul link

,, Ne bucurăm că am reușit să organizăm IFLC România și anul acesta, într- o variantă inedită, online, dar vrem să păstrăm tradiția acestui eveniment cultural care se bucură de multă apreciere în rândul românilor. Îi asigur pe toți cei care vor lua parte virtual la acest eveniment, pe canalul de YouTube al festivalului, că îi așteaptă numeroase surprize artistice care le vor face seara mai frumoasă. În vremuri speciale, ca acestea pe care le trăim cu toții, e important să găsim acele lucruri care ne unesc, care ne fac viața mai frumoasă, pentru a merge mai departe. Iar muzica și dansul reprezintă cu siguranță motive de optimism și încredere în viitor.  IFLC România 2020 este o dovadă în acest sens,, a declarat Sedat Can, președintele Fundației Lumina, organizatoarea evenimentului.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, a ajuns deja la cea de- a 18 a ediție.

Acest eveniment cultural de tradiție se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. Anual, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii