16.4 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Copii din 5 țări cântă în limba română melodia lui Smiley ,,Acasă ,, pe scena virtuală a IFLC România 2020

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), aflat deja la 18 a ediție, se desfășoară online anul acesta, iar seria evenimentelor debutează în România, mâine, 8 august, începând cu ora 21.00 pe canalul de YouTube al evenimentului. 

Pe scena virtuală a IFLC România 2020, eveniment prezentat de cunoscuta realizatoare TV Iuliana Marciuc,  vor urca 55 de copii din 14 țări, de pe  4 continente, care vor cânta în limba lor natală sau în limba engleză. Trupe de dans din România și Republica Moldova vor performa dansuri tradiționale și vor realiza un proiect special pe piesa Don’t worry, be happy! 

De asemenea, copii din cinci țări vor interpreta în limba română melodia lui Smiley ,,Acasă,,, un moment artistic inedit la IFLC România 2020.

Cântece tradiționale românești și melodii turcești din zona Balcanilor vor răsuna și anul acesta pe scena virtuală a festivalului și îi vor încânta pe toți cei care vor accesa canalul de YouTube al evenimentului.

Un alt moment  special pe scena festivalului este proiectul ‘I love Romania’, un proiect  cu dansuri şi cântece dedicate unor personalități culturale românești: Mihai Eminescu, Nicolae Grigorescu, Constantin Brâncuşi şi George Enescu.

Toate aceste surprize artistice vor putea fi  văzute sâmbătă, 8 august, începând cu ora 21.00 pe  următorul link

,, Ne bucurăm că am reușit să organizăm IFLC România și anul acesta, într- o variantă inedită, online, dar vrem să păstrăm tradiția acestui eveniment cultural care se bucură de multă apreciere în rândul românilor. Îi asigur pe toți cei care vor lua parte virtual la acest eveniment, pe canalul de YouTube al festivalului, că îi așteaptă numeroase surprize artistice care le vor face seara mai frumoasă. În vremuri speciale, ca acestea pe care le trăim cu toții, e important să găsim acele lucruri care ne unesc, care ne fac viața mai frumoasă, pentru a merge mai departe. Iar muzica și dansul reprezintă cu siguranță motive de optimism și încredere în viitor.  IFLC România 2020 este o dovadă în acest sens,, a declarat Sedat Can, președintele Fundației Lumina, organizatoarea evenimentului.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, a ajuns deja la cea de- a 18 a ediție.

Acest eveniment cultural de tradiție se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. Anual, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,