joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Legitimațiile de presă ale jurnaliștilor din opoziție au fost anulate

Autoritățile turce au anulat legitimațiile de presă ale jurnaliștilor din ziarele de opoziție, conform Gazete Duvar.

Direcția Prezidențială a Comunicărilor din Turcia a anulat, pe 24 ianuarie, legitimațiile de presă ale jurnaliștilor care lucrează pentru ziarele de opoziție Birgün, Evrensel și Cumhuriyet.

Anulările au fost postate pe site-ul al Direcției de comunicații, dar autoritățile nu au argumentat decizia lor.

Mai mult, după expirarea legitimațiilor, autoritățile întârzie emiterea legitimațiilor pentru jurnaliștii din opoziție.

„De doi ani, cererea mea este investigată de acest directorat.”

„De ce nu poți lua o decizie cu privire la activitatea mea jurnalistică în șase luni? Aștept un răspuns imediat.”

„Aparent, ei dezbat dacă sunt jurnalist sau nu, de trei ani.”

„Mi-am primit legitimația de presă în 1976. Am făcut o cerere și i-am cerut reînnoirea. Ce tot evaluează? Este o rușine …”

Acestea sunt reacțiile jurnaliștilor Tuğrul Eryılmaz, Eylem Nazlıer, Hüseyin Șimșek, Meltem Akyol, Nadire Mater și Sedat Yılmaz.

Fahretin Altul, director de comunicare ale președintului Erdogan a explicat că niciun jurnalist nu este respins, motivănd că 884 de cereri sunt în curs de evaluare.

“13 372 au fost reînoite și predate jurnaliștilor”, a adăugat directorul.

În ultimele luni, 1.400 de carduri de presă au fost anulate, potrivit lui Gökhan Durmuș, președintele Uniunii Jurnaliștilor din Turcia (TGS). Jurnaliștilor li se permite legal să lucreze fără cărți de presă, dar aceste cărți de presă permit reporterilor să acceseze instituțiile guvernamentale.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.