joi, mai 23, 2024

Turcia: Legitimațiile de presă ale jurnaliștilor din opoziție au fost anulate

Autoritățile turce au anulat legitimațiile de presă ale jurnaliștilor din ziarele de opoziție, conform Gazete Duvar.

Direcția Prezidențială a Comunicărilor din Turcia a anulat, pe 24 ianuarie, legitimațiile de presă ale jurnaliștilor care lucrează pentru ziarele de opoziție Birgün, Evrensel și Cumhuriyet.

Anulările au fost postate pe site-ul al Direcției de comunicații, dar autoritățile nu au argumentat decizia lor.

Mai mult, după expirarea legitimațiilor, autoritățile întârzie emiterea legitimațiilor pentru jurnaliștii din opoziție.

„De doi ani, cererea mea este investigată de acest directorat.”

„De ce nu poți lua o decizie cu privire la activitatea mea jurnalistică în șase luni? Aștept un răspuns imediat.”

„Aparent, ei dezbat dacă sunt jurnalist sau nu, de trei ani.”

„Mi-am primit legitimația de presă în 1976. Am făcut o cerere și i-am cerut reînnoirea. Ce tot evaluează? Este o rușine …”

Acestea sunt reacțiile jurnaliștilor Tuğrul Eryılmaz, Eylem Nazlıer, Hüseyin Șimșek, Meltem Akyol, Nadire Mater și Sedat Yılmaz.

Fahretin Altul, director de comunicare ale președintului Erdogan a explicat că niciun jurnalist nu este respins, motivănd că 884 de cereri sunt în curs de evaluare.

“13 372 au fost reînoite și predate jurnaliștilor”, a adăugat directorul.

În ultimele luni, 1.400 de carduri de presă au fost anulate, potrivit lui Gökhan Durmuș, președintele Uniunii Jurnaliștilor din Turcia (TGS). Jurnaliștilor li se permite legal să lucreze fără cărți de presă, dar aceste cărți de presă permit reporterilor să acceseze instituțiile guvernamentale.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.