duminică, iunie 23, 2024

Osman Kavala rămâne în arest

Filantropul Osman Kavala rămâne închis după gratii în urma deciziei luate la cea de a cincea ședință a procesului Gezi, relatează bianet.org

Pe 10 decembrie 2019, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a cerut ca Osman Kavala să fie eliberat imediat, cu toate acestea, instanța a motivat decizia sa argumentând „verdictul CEDO asupra lui Kavala nu le-a fost încă comunicat”, iar probele se potrivesc cu acuzațile.

In timpul sedinței de astâzi, avocații lui Kavala s-au revoltat și au părăsit sala, după ce un martor sub acoperire a fost audiat în lipsa lor, acuzând că instanța a pierdut imparțialitatea.

Apropiații lui Kavala au aplaudat gestul avocațiilor, urmând ca judecătorii să-i dea afară din sală.

Instanța a amânat procesul filantropului pe 18 februarie.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.